Sport 14 Aprilie 2016 12:06
Singurul jucator de baschet din lume, care a jucat in toata cariera sa pentru o singura echipa, Kobe Bryant a pus punct miercuri seara activitatii sportive de peste 20 de ani, cu un meci in care a reusit 60 de puncte, in victoria echipei Los Angeles Lakers 101-96, cu Utah Jazz.

In varsta de 37 ani, Kobe Bryant si-a luat la revedere de la cariera de sportiv cu un nou record. A reusit 60 de puncte in meciul cu Utah Jazz, cele mai multe reusit de un jucator de baschet, in ultimul meci al carierei, din istoria NBA. De altfel reusitele lui Bryant din sfertul patru, au adus victoria echipei Los Angeles Lakers, 101-96 in meciul cu Utah Jazz. Bryant a marcat sau a pasat decisiv pentru ultimele 19 puncte reusite de Lakers, reusind si transformarea a doua lovituri cu mai putin de 10 secunde inainte de finalul meciului, lovituri cu care a atins numarul de 60 de puncte marcate, informeaza MEDIAFAX.

„Nu imi vine sa cred cat de repede au trecut acesti 20 de ani. Va multumesc tuturor pentru suport, pentru motivatie si pentru toata inspiratia pe care mi-ati dat-o. Va iubesc si va voi iubi pentru totdeauna.” a spus Bryant la finalul meciului disputat in Staples Center.

De 5 ori campion in NBA, Kobe Bryant este singurul jucator din istoria baschetului profesionist american care a jucat timp de 20 de sezoane doar pentru o singura echipa. Kobe Bryant a disputat in total 1.566 de meciuri in cele 20 de sezoane in care a evoluat in Liga profesionista nord-americana de baschet.

Meciul cu Utah Jazz a fost cel de-al 25-lea din cariera lui Bryant in care a marcat peste 50 de puncte. Cu exceptia lui Wilt Chamberlain si a lui Michael Jordan nimeni nu a mai reusit asta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.