Sport 8 Aprilie 2016 08:50
Pilotul de Formula 1 Fernando Alonso, echipierul McLaren, a revenit, miercuri, la antrenamente, dupa accidentul din Australia, si vrea sa concureze in cadrul Marelui Premiu de Formula 1 al Chinei, pe 17 aprilie.

Spaniolul nu a fost declarat valid de catre echipa medicala pentru Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, in urma unui accident suferit in Australia, cand monopostul sau s-a lovit de cel al lui Esteban Gutierrez (Haas) si s-a rasturnat. "M-am intors la antrenamente. In zilele urmatoare, sper sa reiau mersul pe bicicleta si inotul. Pas cu pas.", a precizat Fernando pe reteaua de socializare Instagram. Pilotul McLaren a suferit fracturi la coaste si colaps pulmonar in urma incidentului de la Melbourne, informeaza MEDIAFAX.

Participarea lui Alonso in cursa de la Shanghai, care va debuta pe 15 aprilie cu sesiunile de antrenamente, va depinde de testul medical final al Federatiei Internationale de Automobilism (FIA). Intrebat daca pilotul in varsta de 34 de ani are sanse mari sa fie valid pentru cursa viitoare, directorul de curse al McLaren, Eric Boullier, a declarat: "Cred ca da. Evident ca trebuie sa treaca printr-o serie de teste, iar FIA are decizia finala".

Alonso a fost inlocuit de Stoffel Vandoorne in Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului. Belgianul in varsta de 24 de ani a terminat inaintea coechipierului sau de la McLaren, Jenson Button, pe locul 10, si a adus primele puncte pentru echipa.

Fernando Alonso (34 de ani) este dublu campion mondial de Formula 1, in 2005 si 2006.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.