Sport 6 Aprilie 2016 09:00
Tenismenul Marius Copil (locul 199 ATP) a castigat, marti, meciul cu Dimitar Kuzmanov (Bulgaria, 329 ATP), scor 6-3, 4-6, 6-2, in runda inaugurala a turneului ATP challenger de la Napoli, Italia, disputat pe zgura si dotat cu premii totale in valoare de 42.500 de euro.
Meciul a durat doua ore, iar tenismenul roman in varsta de 25 de ani l-a controlat, cu exceptia unui singur moment de nesiguranta, in setul 2. A fost primul meci pe zgura din acest an pentru Marius Copil. Pe durata partidei, Marius a servit 3 asi si a comis o dubla greseala, iar procentajul primului serviciu a fost 57%. Copil a fost solid cu primul serviciu si a castigat 82% dintre aceste puncte, iar pe serviciul 2 si-a adjudecat jumatate dintre puncte. In plus, romanul si-a pierdut o singura data serviciul si a salvat 9 mingi de break. Pe de alta parte, Marius Copil a castigat 4 game-uri pe serviciul lui Dimitar Kuzmanov (22 de ani), informeaza MEDIAFAX.

A fost prima confruntare dintre cei doi tenismeni. Pentru accederea in saisprezecimile turneului de la Napoli, Marius Copil va primi 8 puncte ATP si 730 de euro. In turul urmator al competitiei pe zgura din Italia, Marius Copil il va intalni pe italianul Gianluca Mager (21 de ani, 343 ATP), care a produs una dintre surprizele turneului, intrucat l-a eliminat pe germanul Jan-Lennard Struff (locul 112 ATP, favorit 3 la castigarea competitiei), scor 7-6 (4), 4-6, 6-4. Mager a acces pe tabloul principal al turneului italian gratiei unei invitatii din partea organizatorilor. Gianluca este una dintre sperantele tenisului italian si a castigat mai multe turnee din categoria Futures in 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.