Sport 4 Aprilie 2016 14:18
Pilotul german Nico Rosberg (Mercedes) a castigat Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, duminica seara, pe circuitul de la Sakhir, iar finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari) si britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) au completat podiumul.
Este al 16-lea succes al lui Rosberg in Formula 1, dintre care doua la rand in 2016, dupa triumful din Marele Premiu al Australiei, de la Melbourne. Lewis Hamilton a plecat din pole position. Germanul Sebastian Vettel, pilot al scuderiei Ferrari, nu a putut lua startul din cauza unei probleme de motor. Australianul Daniel Ricciardo (Red Bull) a terminat cursa din Bahrain pe locul 4, iar francezul Romain Grosjean (Haas) a terminat al 5-lea, informeaza MEDIAFAX.

La debutul in F1, belgianul Stoffel Vandoorne (McLaren), care l-a inlocuit pe Fernando Alonso, accidentat, a terminat si el in puncte, pe locul 10. Cel mai rapid tur al cursei a fost realizat de Nico Rosberg (Mercedes), 1 minut, 34 de secunde si 482 de mii, in al 41-lea tur, cu o viteza medie de 206,2 kilometri pe ora.

Clasamentul Marelui Premiu de F1 al Bahrainului:

1. Nico Rosberg (Germania/Mercedes), 1 ora, 33(minute):34(secunde).696(miimi)
2. Kimi Raikkonen (Finlanda/Ferrari) +10.282 secunde
3. Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes) +30.148 s.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.