Sport 25 Martie 2016 18:09
Christian Karembeu, fostul fotbalist al lui Real Madrid si al selectionatei franceze, a declarat, vineri, ca mijlocasul Paul Pogba este foarte important pentru sansele Frantei de a performa la cel mai inalt nivel la EURO 2016.

Christian Karembeu spera ca Paul Pogba, legitimat la clubul italian Juventus Torino, sa fie liderul Frantei spre un nou trofeu si sa-i calce pe urme lui Zinedine Zidane. Karembeu s-a bucurat de succes cu nationala Frantei la Campionatul Mondial din 1998 si la EURO 2000, dar reprezentativa "cocosului galic" nu a mai castigat niciun trofeu de atunci. In 2006, Franta a pierdut finala Campionatului Mondial.

"Sper ca Pogba sa conduca echipa precum o facea Zidane in 1998 si 2000. L-am vazut ca se pregateste foarte bine pentru EURO, prin evolutiile constant bune de la Juventus, poate fi un jucator-cheie. Sezonul trecut, Pogba a ajuns in finala Ligii Campionilor cu Juventus. El sau unul dintre ceilalti componenti ai nationalei pot sa straluceasca si sa aduca Frantei un nou titlu", a declarat Karembeu pentru site-ul goal.com, citat de MEDIAFAX.

In 1998 a gazduit Franta ultima data un turneu major, dar Karembeu a subliniat ca tara este pregatita sa organizeze acest eveniment continental. "Franta este pregatita. Am imbunatatit toate facilitatile si stadioanele. Peste 6000 de voluntari au fost recrutati pentru a-i face pe fani sa se simta ca acasa pe durata turneului final. Vom arata ce poate Franta, atat pe teren, cat si din punct de vedere organizatoric", a conchis fostul fotbalist.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.