Sport 25 Martie 2016 16:45
Boxerul britanic James DeGale, care isi va apara centura IBF la categoria supermijlocie pe 30 aprilie, a declarat, joi, ca isi doreste un meci in Anglia pentru unificarea centurilor IBF si WBC, dar a precizat ca ar prefera sa nu mai boxeze cu Lucian Bute.

James DeGale va boxa cu Rogelio Medina in data de 30 de aprilie, pe arena DC Armory in Washington. In aceeasi zi, Badou Jack isi apara titlul mondial WBC intr-o confruntare cu Lucian Bute, care a pierdut impotriva lui DeGale, in noiembrie 2015, noteaza site-ul boxingnewsonline.net.

Invingatorii din aceste doua partide trebuie sa se confrunte pentru unificarea centurilor, intr-un meci care va avea loc in vara acestui an, potrivit unei clauze in contractul semnat cu televiziunea SHOWTIME. "Meciul pentru unificare ar trebui sa vina la scurt timp dupa confruntarea cu Medina. Anticipez ca voi castiga fara probleme cu Medina, nu vreau sa-mi jignesc adversarul, dar cred ca voi arata bine in ring. Sa fiu sincer, nu vreau sa boxez din nou cu Lucian Bute, intrucat l-am invins. As vrea sa intalnesc o figura noua pentru un nou titlu, precum Badou Jack, ar fi perfect", a declarat DeGale, potrivit MEDIAFAX.

Boxerul britanic a opinat ca Badou Jack este favorit in meciul cu Lucian Bute: "Il vad pe Jack usor favorit cu Bute. Lucian m-a surprins cand am luptat cu el, a revenit, a fost intr-o buna conditie fizica. Cred ca va fi un meci spectaculos".

Badou Jack, un american de origine suedeza, face parte din echipa celebrului Floyd Mayweather si este reprezentat de Al Haymon, acelasi impresar pe care il are si Bute. In varsta de 32 de ani, Badou Jack are in palmares 20 de victorii (12 prin knock-out) si o singura infrangere. De partea cealalta, Bute are 30 de victorii si trei infrangeri. In ultimii patru ani, romanul a pierdut cu Carl Froch, Jean Pascal si James De Gale si a castigat de doua ori, cu Andrea Di Luisa si Denis Grachev.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.