Sport 21 Martie 2016 14:40
Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei a terminat la egalitate ultimul meci de la turneul preolimpic, scor 23-23 cu Muntenegru, duminica, la Aarhus, in conditiile in care Romania era deja calificata la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.

Scorul la pauza a fost 15-11 pentru Romania. In debutul reprizei secunde, handbalistele pregatite de Tomas Ryde au avut un avantaj de 6 goluri, dar au jucat foarte slab pe final de meci si nu au dat gol timp de aproape 10 minute. Mai mult, Romania a fost egalata pe final, la 22, in conditiile in care Muntenegru era in dubla inferioritate. Patricia Vizitiu a punctat pentru 23-22 in ultimul minut, dar Muntenegru a egalat din 7 metri si a stabilit scorul final, 23-23. In urma acestui rezultat, Romania a castigat turneul preolimpic de la Aarhus si s-a calificat alaturi de adversara de duminica, Muntenegru.

Partida a avut un aer de meci amical, avand in vedere ca ambele nationale erau deja calificate la Jocurile Olimpice si ambele au in componenta foarte multe jucatoare care sunt implicate cu echipele de club si in sferturile de finala ale Ligii Campionilor. In aceste conditii, atat Romania, cat si Muntenegru, au folosit mai multe rezerve in acest meci, potrivit ProSport.

Romania: Ungureanu, Munteanu - portari, Udristoiu, Szucs, Neagu, Bradeanu, Perianu, Marin, Ardean, Manea, Zamfirescu, Tanasie, Buceschi, Chintoan, Vizitiu, Chiper, relateaza MEDIAFAX.

11 nationale si-au asigurat deja calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio: Romania, Norvegia, Brazilia, Olanda, Muntenegru, Suedia, Rusia, Angola, Argentina, Coreea de Sud, Spania. Ultimul loc va fi decis duminica, intre Franta si Japonia. Tragerea la sorti pentru cele doua grupe olimpice va avea loc pe 1 mai, iar Brazilia si Norvegia vor fi, cel mai probabil, cei doi capi de serie, noteaza ProSport.

Romania revine la Jocurile Olimpice cu o nationala de handbal dupa o pauza de 8 ani. Reprezentativa feminina a jucat la alte trei editii de-a lungul timpului, la Montreal 1976, Sydney 2000 si Beijing 2008. Cea mai buna clasare a fost consemnata la prima participare: locul 4.

Citeste si:
Karpatia Horse Show 2023: cea de-a opta ediție, calificativ pentru...
Karpatia Horse Show 2023: cea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.