Sport 14 Martie 2016 15:50
Dupa trei zile de maraton arctic, bistriteanul Tiberiu Useriu conduce in cel cel mai greu maraton din lume. El este urmat, la patru ore si jumatate distanta de ceilalti doi romani care participa la competitia „6633Ultra” dincolo de Cercul Polar.
Cei trei romani care participa la cel mai greu maraton din lume, „6633 Ultra”, care se desfasoara dincolo de Cercul Polar, in Canada, au preluat conducerea cursei inca din prima zi de competitie. Dupa trei zile de cand s-a dat startul, primul care a ajuns in punctul de control este bistriteanul Tiberiu Useriu care are, dupa incheierea celei de-a 3-a zi de concurs, un avans de 4 ore si jumatate fata romanii clasati pe locurile 2 si 3, Vlad Tanase si Andrei Rosu, informeaza MEDIAFAX.

Dupa primele trei zile de concurs Tiberiu Useriu a parcurs 334 de km din cei 566 ai maratonului. La start s-au inscris 12 concurenti, insa dupa a 3-a zi de concurs doi au abandonat din cauza conditiilor extrem de grele,temperaturile coborand la - 47 de grade Celsius, a ninsorii dese si a vantului care sufla cu peste 80 km/h. Organizatorii „6633Ultra” spun ca bistriteanul Tibi Useriu, care este in frunte inca din prima zi de maraton are sanse, daca va continua in ritmu lin care a inceput, sa castige cursa si chiar sa bata recordul din 2007.

Bistriteanul de 41 de ani s-a antrenat intreaga iarna in Pasul Tihuta din Muntii Calimani, a alergat la bustul gol, a dormit sub cerul liber in noptile geroase de iarna si a facut baie la copca pe ger pentru a rezista celui mai greu maraton din lume. Anul acesta, din Romania, participa trei alergatori la celebrul maraton, Tibi Useriu, Vlad Tanase si Andrei Rosu, maraton la care s-au inscris inca doi englezi si doi americani si cate un alergator din Scotia, Franta, Australia , Zimbabwe si Singapore.
Maratonul arctic Ultra 6633 presupune alergarea pe gheata pe o lungime de 566 km, dincolo de Cercul Polar si a inceput vineri, 11 martie, si se termina dupa 150 de ore de la start. Prima editie a maratonului a inceput in anul 2007 si de atunci doar 19 oameni au reusit sa termine cursa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.