Sport 12 Martie 2016 13:00
Maria Sarapova a postat pe contul ei de Twitter un mesaj lung in care acuza media ca nu a relatat corect faptele si ca a distorsionat datele legate de suspendarea ei pentru dopaj cu meldonium.

„Intr-un articol se scria ca am fost prevenita de cinci ori in privinta faptului ca medicamentul urma sa fie interzis. Nu este adevarat. Este o distorsionare a comunicarii reale care a existat sau care a fost pur si simplu postata pe un site. Nu vreau sa-mi gasesc scuze pentru ca nu am stiut ca este interzis. V-am spus deja despre mailul pe care l-am primit pe 22 decembrie 2015, cu subiectul Schimbari importante in programul anti-doping din tenis pentru 2016. Ar fi trebuit sa-i acord mai multa atentie”, scrie sportiva din Rusia.

Meldonium, un medicament folosit pentru tratarea problemelor ischemice, folosit, cu precadere in spatiul ex-sovietic, a fost interzis de la 1 ianuarie 2016.

„Ce facem cu celelalte comunicari? Au fost ingropate in newsletter-uri, pe site-uri. Pe 18 decembrie, am primis un email cu subiectul Stiri despre jucatori. Continea un newsletter la un site pe care erau tone de informatii despre calatorii, turneele urmatoare, clasamente, statistici, urari de La multi ani si, da, informatii anti-doping. Pe acel email, daca un jucator voia sa afle informatii specifice despre medicamentele adaugate pe lista anti-doping, era obligat sa citeasca printre zeci de alte lucruri fara nicio legatura, trebuia sa gaseasca link-ul Player Zone, sa bage o parola, sa dea un username, sa citeasca un home-page cu mai multe de 30 de linkuri diferite care acopereau mai multe subiecte, sa gaseasca linkul la Schimbarile si informatiile pe 2016 in programul anti-doping, sa dea click si apoi sa citeasca o pagina cu aproximativ alte 30 de linkuri care acopereau mai multe probleme anti-doping”, scrie Sarapova, apoi continua:

„Apoi trebuia sa dai click pe linkul corect, sa-l deschizi, sa te duci la pagina doi si acolo gaseai un nume diferit pentru medicamentul pe care-l luam eu. Banuiesc ca unii ziaristi numesc asta o avertizare. Cred ca multor oameni le-ar fi foarte greu sa o gaseasca”.

Federatia Internationala de Tenis a anuntat, marti, ca Maria Sarapova va fi suspendata provizoriu incepand cu data de azi, 12 martie. Sanctiunea obisnuita pentru sportivii prinsi dopati pentru prima data este de doi ani de suspendare, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.