Sepp Blatter, fostul presedinte al Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA), l-a felicitat, duminica, intr-o scrisoare deschisa, publicata de Journal du Dimanche, pe Gianni Infantino, noul conducator al forului, ales, vineri, la Zurich, dar l-a si avertizat sa fie vigilent.

"Pregateste-te bine, dar fii vigilent. In timp ce toata lumea te sustine si iti spune cuvinte frumoase, sa stii ca, odata ce esti presedinte, prietenii vor deveni din ce in ce mai putini. De vineri seara, de cand ai fost ales, mi s-a ridicat o greutate de pe umeri. Am, acum, mai putine responsabilitati si mai mult timp pentru viata personala.
Nu mai sunt presedinte, dar cred in sistemul francez, care spune ca odata ce ai fost presedinte, ramai presedinte pentru totdeauna", a scris Blatter, fostul presedinte FIFA, suspendat sase ani din sport, din cauza scandalului de coruptie in care au fost implicati mai multi oficiali de rang inalt din forul international. Pedeapsa a fost dictata in urma unei plati, in valoare de 1.3 milioane de lire sterline, care a incalcat Codul de Etica al FIFA, facute catre Michel Platini, in 2011, informeaza MEDIAFAX.

Blatter i-a transmis lui Infantino ca poate "Te felicit, dar aminteste-ti ca pozitia pe care ai dorit-o nu va fi usoara. Vor fi asteptate miracole. Am avut aceste asteptari in ultimii 18 ani la FIFA, organizatie unde am lucrat 41 de ani. Daca vrei sa imi ceri sfatul vreodata, nu ezita. Pentru moment, stai calm. Ai doua luni sa implementezi deciziile luate", a mai scris Blatter.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.