Gianni Infantino, noul presedinte al FIFA, a declarat, vineri, ca este extrem de onorat sa ocupe noua functie si a promis restaurarea unei ere in care fotbalul sa fie in centrul atentiei.

Gianni Infantino a castigat, vineri, alegerile pentru presedintia Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA). In turul secund de scrutin, Infantino a obtinut 115 voturi din 207 posibile, in timp ce Seicul Salman Bin Ebrahim Al Khalifa a strans 88 de voturi. Printul Ali Bin Al Hussein a obtinut 4 voturi, in timp ce Jerome Champagne n-a strans niciun vot.

Dupa anuntarea rezultatului final al votarii, Gianni Infantino a tinut un scurt discurs la Zurich, in fata membrilor afiliati FIFA. "E greu sa-mi exprim sentimentele in acest moment. Vreau sa lucrez cu voi toti pentru a restabili si a reconstrui o noua era a FIFA, in care putem pune din nou fotbal in centrul atentiei. FIFA a trecut prin perioade triste, momente de criza, dar acele vremuri apartin trecutului. Trebuie sa punem in aplicare reforma si sa implementam o buna guvernare si transparenta. De asemenea, trebuie sa avem respect. Vom castiga inapoi acest respect prin munca grea, devotament si ne vom asigura ca ne putem concentra in cele din urma pe acest sport minunat.", a declarat Infantino, potrivit MEDIAFAX.

Gianni Infantino este al noualea presedinte ales al FIFA in cei 112 ani de existenta ai institutiei. Italo-elvetianul a ocupat pana in prezent functia de secretar general al UEFA. Infantino, 45 de ani, a fost consilier juridic pentru federatiile din Spania, Italia si Elvetia.

Gary Lineker, fost mare fotbalist al Angliei si al FC Barcelona, actualmente comentator sportiv, i-a urat succes noului presedinte al FIFA, dar a sugerat faptul ca intre Gianni Infantino si Sepp Blatter exista multe legaturi si asemanari, noteaza BBC Sports: "Am acest sentiment ciudat ca Infantino isi va scoate masca si il vom vedea tot pe Sepp Blatter. Oricum, va avea o misiune infernala".

Greg Dyke, presedintele Asociatiei Engleze de Fotbal, a opinat ca reformele de la FIFA sunt mai importante decat noul presedinte, potrivit BBC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.