Dumitru Dragomir, fost presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), este audiat, miercuri, la DIICOT in Dosarul "Buftea", informeaza Pro Tv.

Dragomir a spus ca nu stie pentru ce a fost chemat si ca va oferi mai multe declaratii la iesirea de la audieri. Marti, au fost audiati, la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), Patritiu Abrudan, fostul vicepresedinte al Comisiei Centrale de Arbitri, Iuliu Muresan, presedintele clubului CFR Cluj, si Cornel Sfaiter, presedintele FC Botosani. Marian Rusen, Stefan Stana si Paul Costas, fosti membri ai Comitetului Executiv, vor fi audiati, miercuri, la DIICOT, conform Gazetei Sporturilor.

Vor fi citati la audieri, deocamdata, in calitate de martori, toti membrii Comitetului Executiv din perioada 2010-2012. Ancheta declansata de procurori confirma dezvaluirile ProSport, conform carora Federatia Romana de Fotbal (FRF) ar fi umflat pretul total al investitiei, de 3,5 milioane de euro de la Buftea. Baza a fost ridicata de federatie intre 2009 si 2011, in mandatul lui Mircea Sandu, cu bani din diverse proiecte de la FIFA si UEFA. Spre exemplu, UEFA a alocat 2,5 milioane de euro din costul total, prin proiectul Hattrick. La inaugurarea bazei a participat si presedintele FIFA, Sepp Blatter. Sumele de constructie si de proiectare sunt considerate nejustificate de catre procurorii DIICOT, informeaza MEDIAFAX.

Doar hotelul din interiorul bazei a costat 2,4 milioane de euro, dintre care costurile de proiectare s-au ridicat la suma de 600.000 de euro. Procurorii considera ca o firma de proiectare din Occident poate realiza un proiect similar cu o suma de 20 ori mai mica. De asemenea, anchetatorii sustin ca terenurile artificiale din interiorul bazei au avut un cost nejustificat. Unul dintre terenuri a costat 500.000 de euro plus TVA, in conditiile in care pretul pietei nu depaseste 250.000 de euro.

Pretul de constructie la gazonul sintetic a fost de 64,5 euro pe metru patrat in conditiile in care cel mai scump gazon era de 25 de euro pe metru patrat. Constructia bazei a fost incredintata firmei SC Baran Romania SRL, o societate din Israel, reprezentata legal de Sharon Zaid Hanan. Oferta firmei a sosit cu doar patru zile inainte de semnarea contractului. Oficialii FRF au sustinut ulterior ca, dupa inaugurare, baza a fost administrata in mod oficial de Mircea Sandu. Fostul presedinte al FRF nu a fost deocamdata citat de procurori.

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.