Cehia conduce Romania cu 1-0 in sferturile de finala ale Fed Cup dupa ce Simona Halep a pierdut sambata cu Karolina Pliskova, scor 7-6, 4-6, 2-6. Intalnirea se desfasoara la Cluj. Al doilea meci al zilei le opune pe Monica Niculescu (locul 37 mondial) si Petra Kvitova (locul 9 mondial).

[Update]

Simona Halep, jucatoarea numarul unu a Romaniei, a pierdut duelul cu a doua jucatoare a Cehiei, in sferturile de finala ale Fed Cup, dupa 2 ore si 36 de minute de joc. Romanca (locul 3 WTA) a castigat la tie-break primul set, 7-6 (7/4), dupa o ora si 8 minute. Cehoaica a revenit insa, a dominat setul doi, pe care l-a castigat cu 6-4 in 48 de minute, apoi s-a impus clar si in ultimul: 6-2, in 40 de minute.

Duminica sunt programate celelalte trei partide: Simona Halep - Petra Kvitova, Monica Niculescu - Karolina Pliskova si, daca pana in acel moment nicio echipa nu ajunge la trei puncte, Andreea Mitu/Raluca Olaru - Denisa Allertova / Barbora Strycova.

In semifinalele Fed Cup se va califica formatia care va ajunge prima la trei puncte din totalul de cinci meciuri (patru de simplu si unul de dublu). Invingatoarea din meciul Romania - Cehia va intalni in semifinale echipa care se califica din duelul Germania - Elvetia.


Fed Cup: Halep - Pliskova, in prima partida din confruntarea Romania - Cehia

Simona Halep (3 WTA) va fi pe teren, contra Karolinei Pliskova (13 WTA), sambata, de la ora 13:00, in primul meci din confruntarea cu Cehia, din sferturile Grupei Mondiale din Fed Cup, eveniment care va avea loc in Sala Polivalenta din Cluj.

La 20 de minute dupa incheierea jocului dintre Halep si Pliskova, pentru al doilea punct al partidei, se vor duela Monica Niculescu (37 WTA) si Petra Kvitova (9 WTA).

Duelurile de duminica vor incepe tot de la ora 13:00 si tot Halep va fi protagonista primului meci, sustinut in compania Kvitovei. Se vor lupta, apoi, Niculescu si Pliskova, pentru ca intr-un eventual decisiv de dublu sa intre Andreea Mitu/Raluca Olaru si Denisa Allertova/Barbora Strycova. Componenta echipelor de dublu poate fi modificata, scrie MEDIAFAX.

Simona Halep nu a pierdut niciun meci in fata cehoaicelor pe care le va infrunta la simplu: 2-0, la general, cu Kvitova (6-2, 6-2 in finala la New Haven 2013 si 6-7, 6-3, 6-2 in semifinale la Madrid 2014), respectiv 3-0, la general, cu Pliskova (6-4, 7-6 in finala la dubai 2015, 6-4, 6-4 in optimi la Indian Wells 2015 si 6-4, 7-5 in sferturi la Sydney 2016. Monica Niculescu a pierdut singurul meci direct disputat contra Petrei Kvitova in circuit (4-6, 1-6 la Eastbourne 2013) si a castigat ambele dueluri cu Karolina Pliskova (6-3, 6-1 in sferturi la Nantes 2012 si 6-1, 6-1 in calificari la New Haven 2014).

Citeste si:
Lista țărilor din Europa care percep o taxă pentru autoturisme
Lista țărilor din Europa care...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.