Fostul fotbalist roman Marius Mitu a dezvaluit pentru MEDIAFAX ca a fost amendat cu 15.000 de euro de justitia belgiana in dosarul de coruptie in care este inculpat.

Procesul a inceput in februarie 2014, iar Mitu (39 de ani) este una dintre cele 31 de persoane implicate. Fostul mijlocas de la Steaua, Lierse si Anderlecht a aparut in fata judecatorilor in urma cu aproape doi ani, insa de atunci nici Mitu, nici media din Belgia nu au mai oferit detalii despre caz.

Contactat, joi, de MEDIAFAX, Mitu a povestit detalii despre audierile din 2014: "Am stat doua-trei saptamani in Belgia pentru audieri. Cand a inceput audierea persoanelor implicate, am fost scosi toti in fata salii si atunci a inceput un spectacol neplacut. Unii confirmau datele procurorilor, altii infirmau ca au jucat in meciurile indicate. Am fost bagati toti in aceeasi oala, iar lucrul asta nu m-a ajutat. Cred ca au fost 20-25 de jucatori la audieri".

Procurorii belgieni au decis trimitea dosarului in judecata pentru fapte petrecute intre 2004 si 2006, la limita termenului de prescriere. Acuzatiile sunt: coruptie, asociere in vederea comiterii de infractiuni, spalare de bani si santaj. Potrivit datelor din dosar, cetateanul chinez Zheyun Ye a reusit sa trucheze cel putin 12 partide din campionatul belgian, in care au fost implicate 14 cluburi. Inculpat de in dosar, Marius Mitu a fost concediat in 2006 de clubul Anderlecht, decizie pentru care fotbalistul a intentat o actiune in instanta, cerand daune de un milion de euro. Anderlecht, in schimb, pretinde daune morale de 25.000 de euro.

Confruntarea cu avocatul lui Anderlecht din tribunal a fost povestita de Mitu: "Eu am spus ca nu-mi aduc aminte nimic din perioada respectiva. Trecusera aproape 10 ani. Atunci, a sarit avocatul lui Anderlecht care a inceput sa spuna: "Onorata Instanta, uitati-va cum toti ceilalti jucatori isi aduc aminte de meciuri, in timp ce domnul Mitu minte si spune ca nu tine minte nimic!".

La vremea respectiva, avocatul lui Anderlecht, Daniel Spreutels, a declarat: "Avem dovezi ca (n.red - Mitu) a trisat in cel putin 6 partide la Lierse. Mitu nici n-a returnat banii chinezului, cum au facut multi coechipieri de la Lierse. A sustinut ca ii trimisese acasa, in Romania. Dar, mai tirziu, a admis ca era fals".

Mitu dezvaluie ca a primit o amenda de 15.000 de euro, insa avocatul sau a facut apel. "S-a considerat ca asta e prejucidiul facut de mine. Avocatul nu stie cum va decurge procesul in continuare. A zis ca nu-mi promite nimic. Totusi, nu cred ca risc altceva in afara de amenda. Oricum, nu a fost in regula ca asiaticului (n.red. - chinezul Zheyun Ye) i s-a dat drumul. L-au prins si l-au eliberat. El a dat un interviu intr-o revista din Franta in care a spus ca noi, jucatorii, nu suntem vinovati. Noi eram doar niste pioni".

Citeste si:
Cum să alegi un avocat specializat în drepturile omului și litigii...
Cum să alegi un avocat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.