Jucatoarea Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 1, a ratat calificarea in finala turneului de la Sydney, fiind invinsa, vineri, cu scorul de 7-6 (5), 4-6, 6-3, de rusoaica Svetlana Kuznetova, locul 25 WTA.

Partida din semifinale a inceput joi, cand a fost intrerupta din cauza ploii la scorul de 5-4 pentru Halep, dupa 42 de minute. Sportiva romana ar fi putut castiga primul set, vineri, cand a condus cu 40-0 pe serviciul adversarei. Kuznetova a egalat la 5 si apoi s-a impus in tie-break-ul primului set, in care Halep nu si-a fructificat niciodata serviciul, in timp ce rusoaica a reusit o data.

Setul al doilea a inceput cu trei break-uri consecutive, dintre care doua i-au apartinut Simonei Halep. Cele doua jucatoare si-au facut apoi serviciul, astfel ca Halep a egalat la seturi, dupa 6-4.

Kuznetova a fost mai agresiva si mai concentrata in setul decisiv, reusind un break in ghemul al saselea, suficient pentru a castiga setul si meciul dupa doua ore si trei sferturi (timp total).

In finala, rusoiaca o va intalni, tot vineri, pe Monica Puig, locul 94 WTA, venita din calificari, care a beneficiat de abandonul sportivei elvetiene Belinda Bencic, locul 14 WTA si cap de serie numarul 8, la scorul de 6-0 pentru jucatorea portoricana. Si aceasta semifinala a fost intrerupta joi, la scorul de 4-0 si 15-0, continuand vineri.

Calificarea in semifinale este recompensata la turneul de categorie Premier de la Sydney cu un premiu de 36.600 de dolari si cu 185 de puncte WTA.

Urmatoarea competitie la care va participa Simona Halep este Australian Open, primul Grand Slam al anului, care va incepe luni, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.