Jucatoarea Simona Halep, locul 2 WTA, a invins-o, marti, cu scorul de 6-4, 2-6, 6-1, pe sportiva franceza Caroline Garcia, locul 34 WTA, in prima partida a romancei in 2016, din turul al doilea al turneului de la Sydney, in care a acuzat dureri la tendonul lui Ahile de la piciorul stang.

In timpul meciului pe care l-a castigat intr-o ora si 53 de minute, Simona Halep a cerut de doua ori interventia trainer-ului, care i-a masat glezna. Romanca ar fi trebuit sa participe, saptamana trecuta, la Brisbane International, dar ea a declarat forfait din cauza acelorasi probleme la tendonul lui Ahile.

Halep a avut o evolutie oscilanta in primul ei meci din 2016, marcata de probleme de sanatate. Jucatoarea din Constanta a stat prea mult in defensiva, agresivitatea ei nu a fost la nivelul la care ar fi trebuit, la fel lovitura de dreapta, iar serviciul a continuat sa "scartaie". Insa ambitia, disponibilitatea la efort si loviturile de rever in diagonala si in lung de linie au ajutat-o sa depaseasca perioadele dificile. Din fericire, ultima impresie lasata de Halep, marti, a fost cea cu jocul care i-a adus atatea perfomante.

De partea cealalta, Caroline Garcia i-a pus probleme Simonei Halep prin serviciu puternic, prin agresivitate si prin veniri le fileu. Insa caderea fizica din final a frantuzoiacei si imprecizia loviturilor au contribuit la succesul jucatoarei romane.

Partida a inceput echilibrat, cu greseli si de o parte si de cealalta, cu romanca in defensiva si frantuzoaica la conducere. Cu toate acestea, Halep a rupt ritmul in ghemul al cincilea, cand a reusit un break la zero, suficient pentru a-si adjudeca setul cu 6-4, dupa aproape 44 de minute de joc. In pauza dintre seturi, Simona Halep i-a cerut sfatul lui Darren Cahill, care a incurajat-o si i-a corectat evolutia. Efectul nu a fost cel asteptat si Halep a avut o cadere masiva in joc, cauzata probabil si de durerile la picior. Garcia a marit ritmul si a reusit de la scorul de 2-2 sa castiga patru ghemuri la rand si setul cu 6-2, dupa alte 33 de minute.

Citeste si:
Lord of the Dance revine în România în cadrul turneului aniversar...
Lord of the Dance revine în...

Dupa un alt ghem castigat la inceputul setului decisiv, Carolinei Garcia nu i-a mai iesit nimic. Simona Halep a castigat pe serviciul adversarei la scorul de 1-1 si nu a mai cedat pana la final niciun ghem, punand capat meciului dupa 6-1.

Darren Cahil a mai coborat pe teren la 2-5, in setul al doilea, iar Simona Halep i s-a plans de durerile de la picior. Trainer-ul a intervenit la finalul setului al doilea si la scorul de 2-1, in decisiv.

Favorita principala la Sydney, Halep va evolua in sferturile de finala, miercuri, nu inainte de ora 07.00, cu jucatoarea ceha Karolina Pliskova, locul 11 WTA si cap de serie numarul 5.

Halep si Pliskova s-au intalnit de doua ori pana in prezent si romanca a castigat de fiecare data in doua seturi: scoruri 6-4, 7-6 (4), in finala de la Dubai, de anul trecut, si 6-4, 6-4, in optimile de finala ale turneului de la Indian Wells, tot in 2015.

Citeste si:
Novak Djokovic a câștigat pentru a zecea oară Australian Open
Novak Djokovic a câștigat...

Calificarea in sferturi la competitia din categoria Premier este recompensata cu 19.660 de dolari si cu 100 de puncte WTA, scrie MEDIAFAX.

Simona Halep a mai participat o data la acest turneu, la editia din 2014, cand a pierdut in primul tur, cu americanca Madison Keys (1-6, 4-6).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.