Sport 5 Ianuarie 2016 10:42
Fostul international francez Zinedine Zidane a fost numit antrenor la Real Madrid, in locul spaniolului Rafael Benitez, a anuntat, luni, presedintele gruparii madrilene, Florentino Perez.

Florentino Perez a luat aceasta decizie in cursul unei reuniuni a conducerii gruparii care a avut loc luni dupa-amiaza. "Am luat decizia dificila de a rezilia contractul cu Rafael Benitez. El este un mare profesionist si o persoana magnifica. Comitetul Director a decis ca noul antrenor sa fie Zinedine Zidane. El stie ce inseamna sa conduci Realul. Este constient de cat de dificila este aceasta munca. Cunoaste jucatorii, pentru ca a fost antrenor secund cand am castigat Liga Campionilor a zecea oara la Lisabona", a afirmat Perez.

"Zidane, acesta este stadionul tau si clubul tau. Madrilenii sunt alaturi de tine. Esti antrenorul Realului si pentru mine este o mandrie ca presedinte sa te am alaturi", a adaugat Perez.

Zinedine Zidane a declarat ca este mai emotionat decat atunci cand a semnat ca jucator: "Multumesc clubului si presedintelui pentru aceasta sansa. Avem cea mai buna echipa, cei mai buni fani si voi incerca sa fac totul pentru ca sa castigam. Voi face totul pentru ca lucrurile sa iasa bine", a declarat fostul international francez.

Lui Benitez i s-au imputat rezultatele slabe inregistrate de echipa in acest sezon. Dupa 18 etape, Real Madrid ocupa locul 3, cu 37 de puncte, la patru puncte de liderul Atletico Madrid si la doua de FC Barcelona, ocupanta locului 2, care are un meci mai putin. In ultima partida, Real Madrid a incheiat la egalitate, scor 2-2, meciul sustinut, duminica, in deplasare, in compania echipei FC Valencia, in etapa a XVIII-a a campionatului Spaniei.

Benitez a preluat formatia Real Madrid la 3 iunie 2015, scrie MEDIAFAX.

Fostul international francez Zinedine Zidane, in varsta de 43 de ani, a pregatit echipa a doua a clubului Real Madrid, care activeaza in liga a treia, din iunie 2014. Zidane a jucat la Real Madrid in perioada 2001-2006.

Conform presei spaniole, Zinedine Zidane va fi ajutat din postura de secund de fostul sau coleg de la Real Madrid, argentinianul Santiago Solari, care activa ca antrenor in cadrul academiei clubului madrilen.

Citeste si:
VIDEO Sheriff Tiraspol a obținut victorie în meciul contra echipei...
VIDEO Sheriff Tiraspol a...

Zidane este primul francez care va pregati Real Madrid, dupa trei argentinieni, trei englezi, doi germani, doi olandezi, doi sarbi, doi uruguayeni, doi portugezi, doi italieni, un brazilian, un chilian, un ungur, un macedonean, un galez si un paraguayan. De asemenea, Real a avut 22 de antenori spanioli.

El a fost prezent la prezentare alaturi de sotia sa Veronique si de cei patru fii Enzo (20 ani), Luca (17 ani), Theo (13 ani) si Elyaz (10 ani).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.