Sport 4 Ianuarie 2016 18:40
Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 1, afirma ca are parte de un debut extrem de dificil in 2016, impotriva fostului lider mondial Victoria Azarenka din Belarus, in turul al doilea al turneului de categorie Premier de la Brisbane.

"Foarte greu. Abia astept sa incep anul. Sunt emotionata. Stiu ca nu este usor, deoarece primul meci al anului este intotdeauna dificil, atat din punct de vedere psihic, cat si fizic. Cred ca va fi un meci frumos. Va fi greu, o mare provocare pentru mine. Am jucat impotriva ei la Australian Open, asa ca abia astept sa o intalnesc din nou pentru a vedea cat de bine pot evolua in primul meci al anului", a declarat Halep, potrivit site-ului oficial al WTA.

Azarenka a invins-o pe sportiva rusa Elena Vesnina, locul 115 WTA, venita din calificari, luni, in primul tur la Brisbane, turneu dotat cu premii de un milion de dolari, urmand ca in runda urmatoare sa joace cu principala favorita, Simona Halep, sportiva care a stat in mansa inaugurala.

Azarenka, locul 22 WTA, s-a impus cu scorul de 6-2, 6-0, dupa o ora si 27 de minute de joc. In acest meci, jucatoarea din Belarus a avut o proportie de reusita a primului serviciu de 74 la suta, a inregistrat 22 de lovituri castigatoare si numai sapte greseli nefortate. Ea a fost condusa cu 2-0, apoi a castigat 12 ghemuri la rand, scrie MEDIAFAX.

Halep si Azarenka s-au mai intalnit pana acum de trei ori, ultima oara in sferturi la US Open, cand romanca s-a impus, scor 6-3, 4-6, 6-4. Anterior, Azarenka a castigat ambele partide disputate in 2012, in optimile de finala ale turneului de la Doha, scor 6-3, 6-1, si in aceeasi faza la Linz, scor 6-1, 6-1.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.