Gimnastul Marian Dragulescu, medaliat cu argint la sarituri in cadrul Campionatelor Mondiale de la Glasgow, s-a declarat nemultumit de faptul ca Guvernul a suplimentat numai premiile acordate echipei feminine de handbal, care a ocupat locul 3 la CM din Danemarca, nu si celorlalti medaliati din 2015.

Intr-un interviu acordat cotidianului Adevarul, Dragulescu a afirmat ca a fost premiat cu 37.000 de lei, conform legii sportului, pentru arginul mondial, in timp ce handbalistele au primit un premiu de patru ori ori mai mare decat cel prevazut (14.800 de lei), ajungand la 60.000 de lei pentru bronzul de la CM, printr-o decizie a Guvernului.

"Mie mi se parea corect sa fim apreciati si stimulati la fel, dar iata ca argintul meu nu face cat bronzul handbalistelor. Eu am castigat medalia la inceputul lunii noiembrie si peste putin timp s-a produs schimbarea de guvern. Ideea e ca pe mine nu m-a bagat nimeni in seama, nu m-a felicitat nimeni, nu m-a chemat nimeni de la niciun Guvern sau vreo autoritate locala sa-mi dea o floare sau o diploma. Inclusiv actualul premier a spus ca primele sunt inadmisibil de mici si sunt total de acord cu dansul, dar nu cerem altceva decat sa fim tratati in mod echitabil. Am tot respectul meu pentru performanta fetelor de la handbal, le felicit, nu am nimic cu ele, tot ce ne dorim e ca sportivii care au obtinut performante la Mondiale in acest an sa fie premiati la fel", a declarat gimnastul.

El a precizat ca a vorbit si cu alti medaliati carora nu le-au fost suplimentate premiile. "Da, am vorbit, suntem solidari, si nu o sa o lasam lucrurile sa ramana asa. In ianuarie o sa mergem pe la toate emisiunile televizate si o sa ne spunem oful. Pana la urma, vorbim de o mana de performante, in gimnastica, judo si scrima, nu e ca si cum am da bugetul statului peste cap. Si-asa mai suntem putini sportivi de la care se asteapta medalii la Olimpiada, e pacat ca si aceia sa se simta frustrati, nebagati in seama si nemotivati."

In aceesi situatie cu Dragulescu mai sunt gimnasta Larisa Iordache (bronz la individual compus la CM), judoka Corina Caprioriu si Andreea Chitu (argint la CM de la Astana), echipa feminina de spada, in componenta Ana Maria Branza, Simona Pop, Simona Gherman si Loredana Dinu (argint la CM de la Moscova) si sabrerul Tiberiu Dolniceanu (bronz la CM de la Moscova), scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Stil ecvestru la Karpatia Horse Show: clasic chic! Ce premii poti...
Stil ecvestru la Karpatia...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.