Andreea Mitu, locul 96 WTA, a disputat in 2015 doua meciuri cu jucatoare din Top 10 WTA, castigandu-le pe amandoua, performanta cu care le devanseaza pe Serena Williams (85,7 la suta), Simona Halep (33,3 la suta) sau Maria Sarapova (75 la suta), intr-o statistica realizata de site-ul ubitennis.com.

Sursa citata a analizat victoriile obtinute de jucatoarele din cicuitul WTA impotriva sportivelor din Top 10 si a ajuns la concluzia ca procentajul Andreei Mitu este cel mai bun. Mitu le-a invins in acest an pe Eugenie Bouchard, locul 7 WTA la ora meciului Canada - Romania din FedCup, si pe sportiva ceha Lucie Safarova, tot pe locul 7, la turneul de la Linz.

Romanca este urmata de Serena Williams, cu 85,7 la suta (sase victorii si o infrangere) si de Belinda Bencic, cu 80 la suta (8-2). Simona Halep, locul 2 WTA, este pe locul 26, cu 33,3 la suta (3-6), in aceasta ierarhie, in care figureaza si Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, cu 28,6 la suta (2-5).

Halep le-a invins in 2015 pe Flavia Pennetta, locul 8 la Turneul Campioanelor, pe Ekaterina Makarova, locul 9 WTA si Caroline Woznicki, locul 5 WTA, ultimele doua succese fiind inregistrate la turneul de la Dubai, din februarie. Dulgheru a invins-o si ea pe Bouchard la Montreal, dar si pe Ekaterina Makarova, locul 8 WTA la Roma, scrie MEDIAFAX.

In ceea ce priveste numarul de victorii obtinute, in 2015, in fata unor adversare din Top 10 WTA, jucatoarea spaniola Garbine Muguruza este lider, cu 10 partide castigate (5 infrangeri), urmata de Maria Sarapova, cu 9 succese (3 infrangeri) si de Carla Suarez Navarro, tot cu 9 (6 infrangeri). In acest clasament, Halep, Mitu si Dulgheru ocupa locurile 22, 27, respectiv 31.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.