Michel Platini a explicat ca a decis sa nu se prezinte, vineri, in fata Comisiei de Etica a FIFA, deoarece este deja "judecat" si "condamnat", se arata in declaratia francezului citita de avocatul acestuia la audierea de la forul fotbalistic mondial, informeaza Le Figaro.

"Am decis sa nu vin in fata dumneavoastra pentru a da explicatii dintr-un singur motiv: sunt deja judecat, sunt deja condamnat. Nu eu o spun, ci dumneavoastra, sunt instantele interne ale FIFA, sunt purtatorii vostri de cuvant. Astfel, cazul meu este decis (...) Nu mai am incredere in instantele disciplinare ale FIFA. Si-au aratat partialitatea, prejudecatile, incapacitatea de a respecta confidentialitatea, prezumtia de nevinovatie si dreptul la aparare", se arata in declaratia presedintelui UEFA.

Avocatul lui Michel Platini a pledat timp de noua ore, vineri, pentru nevinovatia francezului. Platini a respins orice acuzatie de coruptie in cazul primirii a 1,8 milioane de euro in 2011, din partea lui Joseph Blatter, pentru o activitate de consilier incheiata in 2002, fara contract scris.

Joseph Blatter, Michel Platini, care indeplineste si functia de vicepresedinte al FIFA, si secretarul general Jerome Valcke au fost suspendati, la 7 octombrie, pentru 90 de zile, pentru presupuse fapte de coruptie, de Comisia de Etica a forului fotbalistic mondial, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.