Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei s-a calificat in semifinalele Campionatului Mondial din Danemarca, dupa ce a invins, miercuri, la Herning, cu scorul de 31-30 dupa prelungiri, reprezentativa tarii gazda, si va intalni selectionata Norvegiei in penultimul act al competitiei.

Marcatoarele echipei Romaniei au fost Neagu 15 goluri, Bradeanu 5, Manea 3, Nechita 3, Buceschi 3, Ardean-Elisei 2, iar pentru Danemarca s-au remarcat L. Jorgensen 5 goluri, Hansen, tot 5.

Cele doua echipe s-au mai duelat in aceeasi sala, la CE din 2010, atunci cand tricolorele au castigat medalia de bronz, invingand Danemarca in finala mica.

Tot miercuri, in celelalte meciuri din sferturile de finala s-au inregistrat rezultatele: Olanda - Franta 28-25 (15-12), Polonia - Rusia 21-20 (11-9) si Norvegia - Muntenegru 26-25 (13-11).

Astfel, in semifinalele Campionatului Mondial se vor duela Olanda - Polonia si Romania - Norvegia, in timp ce invinsele Franta, Rusia, Muntenegru si Danemarca vor evolua pentru clasarea finala pe locurile 5-8.

Tricolorele s-au calificat in sferturi dupa ce au eliminat, in optimi, campioana mondiala en-titre, Brazilia, cu scorul de 25-22 (13-8), anterior incheind pe locul patru in grupa D.

Obiectivul nationalei Romaniei la CM din Danemarca a fost clasarea pe unul din primele opt locuri, acesta fiind deja indeplinit.

Semifinalele se vor disputa vineri, atunci cand sunt programate si primele meciuri pentru locurile 5-8, iar finalele pentru medalii, precum si meciurile pentru locurile 5-6 si 7-8, duminica.

Campionatul Mondial reprezinta si un criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio, castigatoarea competitiei obtinand calificarea direct, in timp ce echipele de pe locurile 2-7, alaturi de alte sase echipe cu cel mai bun ranking continental, vor avea drept de joc la turneele preolimpice, programate in perioada 18-20 martie 2016. Echipele calificate la turneele preolimpice vor fi anuntate de IHF dupa incheierea CM din Danemarca.

La editia din 2013, echipa Romaniei s-a clasat pe locul 10, ultima medalie mondiala - argint - datand din 2005.

Citeste si:
Handbal: România s-a calificat la Campionatul European - EHF EURO...
Handbal: România s-a...

Echipa Romaniei este singura din lume care a participat la toate editiile Campionatului Mondial.

La editia din 2013, titlul mondial a fost cucerit de Brazilia, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.