Pugilistul Lucian Bute a fost invins de James DeGale, prin decizia unanima a arbitrilor, intr-un meci disputat la Quebec, britanicul ramanand astfel detinator al centurii de campion IBF la categoria supermijlocie.

Arbitrii-judecatori au decis victoria lui DeGale, cu scorul de 117-111, 116-112, 117-111, publicul canadian fluierand copios la aflarea deciziei.

Sustinut frenetic de fanii de la Centre Videotron din Quebec, Bute a intrat in ring acompaniat de acordurile melodiei "Where the streets have no name" a trupei U2.

Lucian Bute a mai boxat de patru ori la Quebec si spera ca a cincea oara sa-si recupereze centura pe care a detinut-o mai bine de patru ani si jumatate, intre octombrie 2007 si mai 2012. Unul dintre succesele lui cele mai importante a fost la 5 noiembrie 2011, cand l-a invins pe Glen Johnson, in sala Colisee Pepsi, in fata a peste 15.000 de spectatori.

In varsta de 29 de ani, campionul olimpic de la Beijing, James DeGale (21 de victorii, o infrangere, 14 KO), a intrat in posesia centurii IBF, in luna mai, la Boston, dupa ce l-a invins pe americanul Andre Direll. Centura a fost detinuta de Carl Froch, fiind pusa in joc dupa retragerea britanicului. Singura infrangere a lui DeGale a fost in 2011, in meciul cu George Groves.

Lucian Bute a detinut si el centura IBF, pe care a pierdut-o in favoarea lui Carl Froch, in mai 2012. Bute, 35 de ani, 32 de victorii, doua infrangeri, 25 KO, a boxat ultima data in august, cand l-a invins, la Montreal, pe italianul Andrea Di Luisa, scrie MEDIAFAX.

"Multumesc tututor, cred ca am facut un meci minunat. El este campionul olimpic, mondial, daca arbitrii l-au declarat ivingator, el este. Voi continua, ma intorc in sala si voi munci mai mult. Ultimii trei ani au fost dificili pentru mine, dar acum ma simt minunat, voi continua sa muncesc si sa am sansa de a ajunge in top", a declarat Bute.

James DeGale a declarat ca se astepta ca meciul cu Bute sa fie greu: "Stiam ca Lucian este un mare luptator, dar sunt pregatit pentru oricine".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.