Jucatoarea Simona Halep, locul 2 WTA, a fost invinsa, joi, cu scorul de 7-6 (5), 6-1, de poloneza Agnieszka Radwanska, locul 6 WTA, si paraseste Turneul Campioanelor, competitie la care a fost finalista in 2014.

Principala favorita a turneului a pierdut dupa un meci care a durat o ora si 44 de minute si dupa ce a condus cu 5-1 in tie-break-ul setului I, ratand calificarea in semifinale, indiferent de scorul ultimei intalniri din cadrul Grupei Rosii, Maria Sarapova - Flavia Pennetta.

Halep a obtinut la aceasta editie a competitiei de la Singapore o victorie, cu Flavia Pennetta (6-0, 6-3), si doua infrangeri, cu Maria Sarapova (4-6, 4-6) si cu Radwanska.

Disputarea celor trei meciuri la Turneul Campioanelor este recompensata cu 151.000 de dolari si cu 210 puncte WTA. Fiecare victorie in grupa este recompensata cu 153.000 de dolari si cu 160 de puncte WTA, astfel ca Halep va primi un cec de 304.000 de dolari si 370 de puncte WTA, scrie MEDIAFAX.

Cap de serie numarul 1 in urma forfait-ului liderului WTA, Serena Williams, Simona Halep a inceput "en fanfare" Turneul Campioanelor, dar l-a terminat in genunchi. Dupa victoria cu Pennetta si infrangerea cu Sarapova, romanca avea nevoie de un succes in doua seturi pentru a se califica in semifinale, fara sa astepte ultima partida din grupa, iar o victorie in trei seturi nu o indeparta prea mult de penultimul act. Rezultatele din ultima perioada ii erau favorabile romancei, care se impusese in patru din ultimele cinci meciuri disputate cu Radwanska. Insa poloneza a fost, joi, un zid mobil, acoperind tot terenul si reusind de multe ori lovituri din pozitii si unghiuri imposibile.

Halep si Radwanska au printre atuuri mobilitatea si defensiva, mai putin forta loviturilor. A rezultat un meci cu ghemuri si schimburi lungi de mingi in prima parte a jocului, cu destule greseli, dar si cu reusite de exceptie, mai ales in dreptul polonezei.

Radwanska a inceput timid, iar Halep a profitat si a realizat un break in primul ghem. Sportiva din Constanta a condus cu 2-0 si 3-1, apoi a avut doua mingi de 4-1. Radwanska le-a anulat si a castigat trei ghemuri la rand, printre care un break la 3-2, intorcand scorul in favoarea ei, 4-3. Cele doua jucatoare si-au fructificat serviciul pana la 6-6, nu inainte ca Halep sa salveze doua mingi de set, la 5-4 pentru adversara. Simona Halep a jucat bine prima parte a tie-break-ului si s-a desprins la 5-1, dar Radwasnka nu a cedat si a castigat sase mingi la rand, ultima intr-un mod spectaculos, astfel ca poloneza si-a trecut pe tabela setul, cu 7-6, dupa aproape 75 de minute de joc.

Citeste si:
Ashleigh Barty, viața după tenis: fostul lider mondial a devenit...
Ashleigh Barty, viața după...

In pauza ce a urmat, antrenorul Darren Cahill a intrat pe teren pentru a o sfatui si incuraja pe Simona Halep, fara succes insa. Modul in care a pierdut setul i-a turnat plumb in picioare jucatoarei romane si i-a dat aripi adversarei ei. Desi a castigat primul ghem din setul al doilea, destul de greu, Halep a intrat intr-o stare de nervozitate si blocaj psihic si nu i-a mai reusit nimic pana la final. Radwanska a simtit momentul greu al rivalei si a zburdat pe teren. Ea a castigat sase ghemuri la rand si a pus capat meciului cu 7-6, 6-1, sperand inca la calificarea in semifinale, cu doar o victorie in grupa, la fel cum a reusit anul trecut. In 2014, drumul ei la Turneul Campioanelor a fost oprit in penultimul act chiar de Simona Halep, dupa un meci incheiat cu 6-2, 6-2.

Acesta a fost ultimul meci oficial din 2015 al romancei. Pentru Simona Halep urmeaza o perioada de vacanta, inaintea sezonului 2016. In acest an, ea a castigat trei turnee, la Shenzhen, Dubai si Indian Wells, a jucat alte doua finale, la Toronto si Cincinnati, si a atins faza semifinalelor la Miami, Stuttgart, Roma si la US Open.

Citeste si:
Novak Djokovic a câștigat pentru a zecea oară Australian Open
Novak Djokovic a câștigat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.