Reprezentativa de fotbal a Romaniei a invins, duminica, in deplasare, cu scorul de 3-0 (2-0), selectionata Insulelor Feroe, in ultima etapa a grupelor preliminare ale Campionatului European din 2016, si s-a calificat la turneul final care va avea loc in Franta.

La partida din grupa F de calificare, golurile au fost marcate de Constantin Budescu, in minutele 4 si 45+1, si de Alexandru Maxim '82. Golurile inscrise la Torshavn sunt primele reusite ale lui Budescu pentru prima reprezentativa.

0-1: Budescu a deschis scorul cu un sut de la marginea careului, dupa o centrare de la Rat la o lovitura libera executata de Torje.

0-2: Acelasi Budescu a inscris cu un sut sub bara transversala, dupa o pasa de la Adrian Popa.

0-3: Maxim a marcat din aproximativ zece metri, dupa o pasa de la Stancu.

Insulele Feroe: Nielsen - Naes, Faero, Nattestad (Baldvinsson '84), Sorensen - Holst (Olsen '69), Hansson, Vatnhamar (Frederiksberg '69), Hendriksson, Bartalsstovu - Edmundsson. Selectioner: Lars Olsen.

Romania: Tatarusanu - Matel, Chiriches, Grigore, Rat - Hoban, Pintilii - Ad. Popa, Budescu (Prepelita '88), Torje (Maxim '78) - Stancu (Alibec '90). Selectioner: Anghel Iordanescu.

Cartonase galbene: Nattestad '7, Hansson '71, Faero '79 / Torje '18.

Partida a fost arbitrata de o brigada din Slovacia, condusa la centru de Ivan Kruzliak. Kruzliak a fost ajutat de asistentii Martin Balko si Tomas Somolani, de al patrulea oficial Tomas Mokos si de arbitrii aditionali Peter Kralovic si Mario Vlk.

Romania a mai fost prezenta la patru editii ale turneului final al Campionatului European, Euro-1984, Euro-1996, Euro-2000 si Euro-2008. In 2000, la editia din Belgia si Olanda, echipa antrenata atunci de Emeric Ienei s-a calificat in sferturile de finala, acesta fiind cel mai bun rezultat al nationalei romane, scrie MEDIAFAX.

In preliminariile pentru Campionatul European din 2012, Romania a inregistrat in Grupa D trei victorii (3-1 cu Luxemburg, acasa, 3-0 cu Bosnia-Hertegovina, acasa, si 2-0 cu Luxemburg, in deplasare), cinci remize (1-1 cu Albania, acasa, 0-0 cu Belarus, in deplasare, 0-0 cu Franta, pe teren propriu, 2-2 cu Belarus, acasa, si 1-1 cu Albania, in deplasare) si doua infrangeri (0-2 cu Franta, in deplasare, si 1-2 cu Bosnia-Hertegovina, in deplasare). "Tricolorii" au ratat atunci calificarea la turneul final dupa ce au incheiat grupa pe locul 3, cu 14 puncte, dupa Franta (23 de puncte) si Bosnia-Hertegovina (19 puncte) si inaintea echipelor din Belarus (13 puncte), Albania (9 puncte) si Luxemburg (4 puncte).

Citeste si:
Atenționare de călătorie MAE: Franța, perturbări ale zborurilor pe...
Atenționare de călătorie MAE:...

In preliminariile pentru Euro-2016, echipa Romaniei, antrenata la primele trei meciuri de Victor Piturca si preluata apoi de Anghel Iordanescu, a obtinut cinci victorii (1-0 cu Grecia in deplasare, 2-0 cu Finlanda in deplasare, 2-0 cu Irlanda de Nord acasa, 1-0 cu Insulele Feroe acasa si cu aceeasi echipa 3-0 in deplasare) si cinci remize (1-1 cu Ungaria pe teren propriu si 0-0 cu aceeasi echipa in deplasare, 0-0 cu Irlanda de Nord in deplasare, 0-0 cu Grecia pe teren propriu, 1-1 cu Finlanda pe teren propriu). Romania a obtinut calificarea la Campionatul European incheind grupa F pe locul doi, cu 20 de puncte. Pe primul loc in grupa a terminat Irlanda de Nord, cu 21 de puncte.

Turneul final al Campionatului European, la care vor participa in premiera 24 de echipe, se va desfasura in Franta, in perioada 10 iunie - 10 iulie 2016. Din 1996 si pana in 2012, turneul final a reunit 16 reprezentative.

Citeste si:
Câștigătoarea ucraineancă de la Eurovision 2016 se află printre...
Câștigătoarea ucraineancă de...

Alaturi de tara gazda, Franta, la Campionatul European din 2016 vor participa echipele clasate pe primele doua pozitii in grupele preliminarii, cea mai buna reprezentativa de pe locul trei si castigatoarele play-off-ului la care vor participa celelalte opt natiuni de pe pozitia a treia in grupele de calificare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.