Jucatoarea americana de tenis Serena Williams, locul 1 WTA, a anuntat, joi, ca nu va participa la China Open de la Beijing si nici la Turneul Campioanelor de la Singapore, unde este detinatoarea trofeului, astfel ca Simona Halep, locul 2 WTA, devine favorita principala la ambele competitii.

"Vreau sa pot juca la cel mai inalt nivel al meu cat mai mult posibil. Este o decizie dificila pentru mine, dar am luat-o din dragoste pentru tenis. Anul acesta a fost plin de bucurie, dar si de deceptii. Am evoluat accidentata mare parte din timp, cand nu era cotul meu, era genunchiul meu si, dupa un anumit meci de la Flushing Meadows, inima mea", a declarat Williams, intr-un comunicat, potrivit tennismagazine.fr, in care a precizat ca va mai evolua la meciuri demonstrative in acest an.

Antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, anuntase deja ca jucatoarea americana ar putea sa nu mai evolueze pana la finalul anului, pentru ca nu mai este motivata dupa ce a ratat Marele Selm, prin infrangerea suferita in fata italiencei Roberta Vinci, in semifinalele US Open.

"Cand a pierdut la Toronto (n.r. - in august), ea a fost foarte dezamagita, dar a revenit la antrenamente a doua zi de dimineata, deoarece dorea sa castige US Open. Dar dupa acest an si dupa trei Grand Slam-uri (n.r. - castigate in 2015), intrebarea este cat de inalta este motivatia ca sa mai joace aceste turnee. Nu cred ca ar trebui sa joace, daca motivatia nu este cu adevarat inalta", a spus tehnicanul francez, pentru espnW.com.

Serena Williams era inscrisa la China Open, competitia de categorie Premier Mandatory de la Beijing, la care s-a retras in sferturi anul trecut, si era calificata la Turneul Campioanelor de la Singapore, unde s-a impus in finala in fata Simonei Halep, scrie MEDIAFAX.

Retragerea de la China Open si de la Turneul Campioanelor nu ii pune in pericol Serenei Williams locul 1 WTA pe care il ocupa in prezent, cu 11.500 de puncte. Simona Halep, a doua clasata in ierarhia mondiala, are 6.780 de puncte, avand de aparat peste o mie de puncte pana la finalul anului.

La China Open nu va participa nici rusoaica Maria Sarapova, locul 3 WTA cu 5.691 de puncte, care a castigat editia din 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.