Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, s-a calificat in premiera in sferturile de finala ale US Open, dupa ce a invins-o, luni, cu scorul de 6-7 (6), 7-5, 6-2, pe sportiva germana Sabine Lisicki, locul 24 WTA si cap de serie numarul 24.

Partida a durat doua ore si 38 de minute.

In faza urmatoare, Halep va evolua cu Victoria Azarenka din Belarus, locul 20 WTA si cap de serie numarul 20. Fosta numarul 1 mondial este antrenata acum de belgianul Wim Fissette, care a pregatit-o pe Halep in 2014. Azarenka a castigat ambele partide disputate pana cu jucatoarea romana, in 2012, in optimile de finala ale turneului de la Doha, scor 6-3, 6-1, si in aceeasi faza la Linz, scor 6-1, 6-1.

Calificarea in sferturile de finala este recompensata la US Open cu un premiu de 410.975 de dolari si cu 430 de puncte WTA.

Anul trecut, Halep a fost eliminata in turul al treilea la Grand Slam-ul american. Ea a obtinut, in 2013, cea mai buna performanta la US Open, calificarea in optimile de finala. In acest an, ea a mai atins faza sferturilor de finala doar la Australian Open.

Cea mai buna performanta din cariera Simonei Halep la un turneu de Grand Slam este finala de la Roland Garros, din 2014, pierduta in fata Mariei Sarapova, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.