Sport 15 August 2015 10:15
Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA si cap de serie numarul 2, a invins-o, vineri, cu scorul de 0-6, 6-3, 6-1, pe sportiva poloneza Agnieszka Radwanska, locul 14 WTA si cap de serie numarul 6, calificandu-se in semifinalele Rogers Cup, competitie din categoria Premier 5.

Halep a obtinut, dupa o ora si 40 de minute de joc, victoria cu numarul 300 din cariera, urmand a disputa a 25-a semifinala la un turneu WTA. Romanca a evoluat ultima data intr-o semifinala la Roma, in luna mai, cand a pierdut in fata spaniolei Carla Suarez Navarro. Agnieszka Radwanska este detinatoarea trofeului la Rogers Cup. Dupa aceasta partida, scorul intalnirilor directe dintre Halep si Radwanska a devenit 4-4.

La inceputul meciului de vineri, Simona Halep nu a avut replica la evolutia exacta al polonezei. Imobila, cu un serviciu slab, cu trei duble greseli si cu multe erori, romanca a fost o prada usoara loviturilor precise si mingilor cu efect trimise de Radwanska. Sportiva nascuta la Cracovia nu face parte din categoria jucatoarelor de forta, dar ea compenseaza puterea cu mobilitatea si cu tehnica loviturilor. In acest fel, ea a pus-o la punct pe Halep cu un scurt 6-0, in 24 de minute.

Halep a parut naucita inca un ghem, ridicand la sapte numarul celor pierdute la rand in fata adversarei sale. Pe tabela de marcaj, cifra 0 din dreptul Simonei s-a schimbat abia dupa 35 de minute de la inceputul partidei. Usor, usor, mecanismele jocului romancei s-au deblocat, iar Halep a inceput sa acopere mai bine terenul si sa nu mai risipeasca puncte. Metamorfoza jucatoarei din Constanta a dereglat jocul adversarei. Radwanska a inceput sa-si piarda precizia si sa oboseasca, dupa ce ambele jucatoare au disputat cu o zi inainte meciuri de peste doua ore, scrie MEDIAFAX.

De la 0-6, 0-1, Halep a castigat trei ghemuri la rand, dar Radwanska a redevenit agresiva si a egalat la 3. Dupa cateva descarcari nervoase si dupa ce s-a certat pe sine insasi, murmurand in pauze, Halep a ridicat iar nivelul evolutiei, regasindu-si precizia si unghiul potrivit al loviturilor. Si serviciul a inceput sa o ajute, astfel ca in urmatoarele opt ghemuri a fost cam singura pe teren. Dupa un 6-3, in aproximativ 40 de minute, a urmat un 5-0 firesc, pe fondul caderii definitive a rivalei. Nu a fost 6-0 in decisiv, a fost 6-1, dupa vreo 26 de minute si dupa un ultim ghem la 0 reusit de romanca.

Citeste si:
Lord of the Dance revine în România în cadrul turneului aniversar...
Lord of the Dance revine în...

In penultimul act al turneului de la Toronto, Halep o va intalni pe invingatoarea dintre italianca Sara Errani, locul 17 WTA si cap de serie numarul 15, si ucraineanca Lesia Turenko, locul 54 WTA, jucatoare venita din calificari.

Calificarea in semifinale este recompensata la Rogers Cup cu 119.940 de dolari si cu 350 de puncte WTA.

Pe partea superioara a tabloului de simplu, americanca Serena Williams, locul 1 WTA, va evolua in sferturi cu italianca Roberta Vinci, locul 53 WTA. Invingatoarea din acest meci va juca in semifinale impotriva castigatoarei dintre Ana Ivanovici (Serbia), locul 6 WTA si cap de serie numarul 5 si Belinda Bencic (Elvetia), locul 20 WTA.

Toate partidele din sferturile de finala al Rogers Cup au loc vineri, semifinalele fiind programate sambata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.