Sport 14 August 2015 10:09
Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA si cap de serie numarul 2, a invins-o, joi, cu scorul de 6-3, 5-7, 6-4, pe sportiva germana Angelique Kerber, locul 11 WTA si cap de serie numarul 13, calificandu-se in sferturile de finala ale turneului de categorie Premier 5 Rogers Cup.

Partida a durat doua ore si 23 de minute si la finalul ei Halep a inregistrat a treia victorie in fata lui Kerber din tot atatea meciuri disputate. Spectatorii prezenti, joi, pe terenul central al complexului de la Toronto, multi dintre ei romani, au avut parte de o partida spectaculoasa intre doua "luptatoare". Halep a intalnit o adversara incomoda, stangace pe deasupra. Kerber loveste bine, cu putere, si acopera terenul destul de usor, dar nu este constanta si greseste in momente in care este pe val. Ea a macinat-o pe Halep cu lovituri in colturile terenului si cu "scurte" aplicate eficient. Romanca a aratat bine din punct de vedere al conditiei fizice, insa continua sa fie oscilanta in evolutii, alternand loviturile incantatoare cu greseli inexplicabile. Ambele jucatoare au avut o problema cu serviciul, intr-un meci cu 17 break-uri.

Halep a castigat primul ghem, apoi a dus scorul la 2-0, dupa ce a castigat a cincea minge de break avuta, intr-un ghem lung. A urmat o serie de alte patru break-uri la rand, dupa care Simona Halep si-a fructificat serviciul si s-a distantat la 5-2, apoi a incheiat setul cu 6-3, dupa 35 de minute de joc.

Setul al doilea a avut o desfasurare similara pana la 5-3, insa de data aceasta cu Kerber in avantaj. Germanca a servit pentru 1-1 la seturi, dar Halep a facut break si a egalat la 5 dupa ce a servit ea. Si Kerber si-a fructificat serviciul, apoi a inchis setul cu 7-5, dupa alte 59 de minute.

Castigatoare la Stanford, saptamana trecuta, Kerber a intrat in turul intai la Rogers Cup, in timp ce Simona Halep a fost admisa in mansa a doua. Cele sapte meciuri disputate intr-o saptamana si jumatate si-au pus amprenta asupra resurselor de energie ale germanei in decisiv. Halep, aflata la a doua partida dupa o luna si jumatate de pauza, s-a desprins la 2-0, insa Kerber nu a cedat si a intors scorul in favoarea ei, 3-2. Nici romanca nu a fost mai prejos si a castigat urmatoarele doua ghemuri. Kerber a mai avut doar puterea sa mai obtina un break, cedand decisivul cu 4-6, dupa alte 49 de minute.

Citeste si:
Lord of the Dance revine în România în cadrul turneului aniversar...
Lord of the Dance revine în...

"Am simtit meciul ca pe o finala. Adversara mea a jucat extraordinar. Am incercat totul astazi pentru a castiga. Cred ca am jucat un tenis bun. Sunt bucuroasa ca voi merge mai departe", a declarat Simona Halep la finalul meciului. Halep a adresat apoi publicului cateva cuvinte in limba romana: "Multumesc foarte mult pentru sustinere".

In faza urmatoare, Halep va juca impotriva castigatoarei din meciul Agnieszka Radwanska (Polonia), locul 14 WTA si cap de serie numarul 6 - Alize Cornet (Franta), locul 28 WTA. Calificarea in sferturi este recompensata cu un premiu de 52.430 de dolari si cu 190 de puncte WTA, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.