Sport 27 Iulie 2015 11:16
Ciclistul britanic al echipei Sky, Chris Froome, a castigat, duminica, pentru a doua oara in cariera Turul Frantei, dupa ce s-a impus in editia cu numarul 102 in fata rutierilor formatiei Movistar, columbianul Nairo Quintana si spaniolul Alejandro Valverde, informeaza site-ul oficial al competitiei.

Froome, in varsta de 30 de ani, a mai castigat Turul Frantei in 2013. Rutierul britanic, care a castigat in acest an o singura etapa in Turul Frantei, s-a impus si in clasamentul cataratorilor. In clasamentul pe puncte s-a impus slovacul Peter Sagan (Tinkoff-Saxo), Nairo Quintana a fost cel mai bun tanar ciclist, iar francezul Romain Bardet (AG2R - La Mondiale) a fost desemnat cel mai combativ rutier. Clasamentul pe echipe a fost castigat de Movistar, scrie MEDIAFAX.

In ultima etapa, disputata pe distanta a 109,5 kilometri si care s-a incheiat pe bulevardul Champs-Elysees din Paris, s-a impus la sprint germanul Andre Greipel (Lotto-Soudal), care a obtinut a patra victorie de etapa in acest an al Turului Frantei. Greipel i-a depasit la sprint pe francezul Brian Coquard (Europcar) si pe norvegianul Alexander Kristoff (Katusha).

Primele zece pozitii in clasamentul general au fost ocupate de urmatorii ciclisti:

1. Chris Froome (Sky) 84 de ore, 46 de minute si 14 secunde

2. Nairo Quintana (Movistar), la un minut si 12 secunde

3. Alejandro Valverde (Movistar), la cinci minute si 25 de secunde

4. Vincenzo Nibali (Astana), la opt minute si 36 de secunde

5. Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), la noua minute si 48 de secunde

6. Robert Gesink (Lotto-Jumbo), la zece minute si 47 de secunde

7. Bauke Mollema (Trek), la 15 minute si 14 secunde

8. Mathias Frank (IAM), la 15 secunde si 39 de secunde

9. Romain Bardet (AG2R - La Mondiale), la 16 minute

10. Pierre Rolland (Europcar), la 17 minute si 30 de secunde.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.