Sport 9 Iulie 2015 17:14
Fostul membru al Comitetului Executiv al FIFA Chuck Blazer a fost suspendat pe viata, joi, din toate activitatile legate de fotbal, de Comisia de Etica a forului mondial, in urma scandalului de coruptie in care este implicat, informeaza Reuters.

Blazer, care a fost secretar general al CONCACAF, a fost suspendat pe baza probelor oferite de anchetatorii americani, care au deschis acest caz.

"Blazer a comis multe si diverse abateri in forma continua si repetata, in timpul in care a ocupat functii oficiale influente la FIFA si CONCACAF. In calitate de oficial al fotbalului, el a fost un jucator important in sistemul privind oferta, acceptarea, plata si primirea de plati ilegale, mita si in alte scheme de produs bani", se arata intr-un comunicat al FIFA.

Blazer a fost gasit vinovat de a fi incalcat regulile FIFA privind loialitatea, confidentialitatea, obligatia de a informa, conflictul de interese, oferirea si acceptarea de cadouri si mita, scrie mediafax.

Justitia americana a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepresedinti FIFA si sapte oficiali, intr-un caz de coruptie care a zguduit forul fotbalistic mondial si care a dus la demisia presedintelui Joseph Blatter.

Ancheta a inceput dupa ce americanul Chuck Blazer, 70 de ani, a cooperat cu autoritatile americane. El a pledat vinovat in 2013 la zece capete de acuzare, incluzand complot, inselatorie, frauda elecroinica, si a platit o amenda de 1,9 milioane de dolari. Potrivit presei americane, Blazer a recunoscut ca a primit mita in legatura cu desemnarea Africii de Sud ca gazda a Cupei Mondiale din 2010 si ca a facilitat acceptarea unei mite cu privire la editia 1998 a competitiei, din Franta. El a facut aceste marturisiri in instanta, in 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.