Sport 30 Iunie 2015 16:17
Ciprian Burzo, in varsta de 20 de ani, a castigat concursul pentru desemnarea designului medaliilor ce vor fi decernate la Jocurile Olimpice de iarna ale tineretului din 2016, a anuntat, marti, Comitetul International Olimpic (CIO) pe site-ul oficial.

Romanul a castigat competitia cu medalia "To the TOP", la concurs fiind prezentate peste 300 de creatii. "A fost un sentiment minunat cand am fost anuntat castigator. Este un moment deosebit, pentru ca stiu ca designul meu va ramane in istoria Jocurilor Olimpice. Sunt foarte mandru de ceea ce am facut", a afirmat Burzo.

Sonali Prasad, reporter din India si membru al juriului, a declarat ca Burzo a realizat o medalie unica: "Designul lui Burzo este unic si contemporan si pastreaza spiritul Jocurilor Olimpice de tineret. Am cautat ceva diferit, ceva care sa reprezinte toate elementele jocurilor, ceva ce sa poti duce acasa nu doar ca simbol al victoriilor, dar si ca pe o amuleta care sa aminteasca de timpul petrecut la Lillehammer in 2016. Sunt foarte bucuroasa ca un tanar de 20 de ani a reusit sa suprinda aceste lucruri si chiar mult mai mult in designul sau".

Locul al doilea la concursul organizat de CIO a fost ocupat de medalia "Four Elements", realizata de Dora Korponay, tot din Romania, iar locul al treilea a revenit creatiei "And still I rise" a indianului Nikhil Bapna, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.