Sport 17 Iunie 2015 12:10
Jucatoarea Simona Halep, locul 3 WTA, a invins-o, marti, cu scorul de 6-4, 6-2, pe britanica Naomi Broady, locul 208 WTA, beneficiara a unui wild card, calificandu-se in optimile de finala ale turneului de categorie Premier de la Birmingham.

A fost un inceput de sezon pe iarba trecut cu bine de jucatoarea romana, principala favorita la Birmingham. Inalta de 1,89 si cu un serviciu napraznic, Broady, o specialista pe iarba, a rezistat pana la 4-4 in primul set, cand Halep a fructificat prima minge de break din meci. Dupa ce a salvat o minge de rebreak, Halep a inchis setul cu 6-4, in 39 de minute.

Jucatoarea din Constanta si-a imbunatatit evolutia de la ghem la ghem, castigand sase la rand. Halep a avut o ezitare la 3-0, cand i-a permis adversarei sa obtina un rebreak, insa si-a revenit imediat si nu a mai cedat decat un ghem, punand capat meciului, cu scorul de 6-2 in al doilea set, dupa o ora si 11 minute, scrie MEDIAFAX.

Halep va juca in turul al treilea cu invingatoarea partidei dintre sportiva ceha Klara Koukalova, locul 92 WTA, jucatoare venita din calificari, si Caroline Garcia din Franta, locul 33 WTA si cap de serie numarul 16. Calificarea in optimile de finala este recompensata cu un premiu de 8.670 de dolari si 55 de puncte WTA. Simona Halep a fost direct acceptata in turul secund al turneului Premier de la Birmingham, in calitate de principala favorita a competitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.