Sport 16 Martie 2015 10:37
Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a invins-o, luni, cu scorul de 6-1, 3-6, 6-1, pe sportiva americana Varvara Lepchenko, locul 31 WTA si cap de serie numarul 26, calificandu-se in optimile de finala ale turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells.

Partida a durat aproape doua ore si 15 minute. In urma acestei victorii, Halep, semifinalista anul trecut, isi va pastra locul 3 WTA si dupa aceasta competitie. Simona Halep s-a impus in primul set mai greu decat pare scorul de 6-1. Ea a condus cu 3-0 dupa un break in ghemul al doilea si a repetat break-ul la 4-1, apoi a inchis setul dupa ce a fost condusa cu 40-15 si dupa 38 de minute de joc. Ghemurile au fost lungi, cu multe egalitati, dar Lepchenko a dovedit lipsa de concentrate in momentele cheie ale setului.

Jucatoarea americana, o stangace, a risipit sase mingi de break in acest set, iar "forehand-ul" ei a stat la baza majoritatii greselilor nefortate pe care le-a comis, 25. In acest prim set, Halep a facut un joc cuminte, fara sa impresioneze, cu 13 greseli nefortate, patru duble greseli si 50 la suta la primul serviciu. Lepchenko a jucat mai bine in setul al doilea, loviturile ei au nimerit marginile terenului, ea a plimbat-o mult pe Halep, fortand-o sa greseasca. La 1-2, Halep a servit pentru a egala, a condus cu 40-15, dar a gresit mult si americanca a reusit primul ei break la a noua minge pe care a avut-o in acest meci. La 3-5, Halep a avut doua mingi de break, le-a pierdut pe amandoua si Lepchenko a egalat situatia la seturi, dupa alte 40 de minute de joc. In pauza de la 1-1, Simona Halep a acuzat dureri la glezna stanga si a cerut interventia fizioterapeutului turneului, scrie MEDIAFAX.

Americanca nascuta la Taskent a inceput bine si al treilea set, cu un break, insa resursele ei au inceput sa scada. Ea a oferit doua "cadouri" in momente foarte importante, greseli cu care a Halep a facut rebreak-ul si apoi a urcat scorul la 2-1. Din acel moment, Halep a trecut la conducerea meciului, desi Lepchenko a cedat greu fiecare ghem. In total, romanca a castigat sase ghemuri la rand, muncind pentru fiecare punct. In ghemul cu care a incheiat meciul, Halep a fost condusa pe propriul serviciu cu 40-0, dar a revenit si l-a castigat, punand capat intalnirii dupa doua ore si 14 minute.

Pentru Simona Halep, serviciul ramane o problema importanta. Ea a comis sapte duble greseli, patru numai in primul set, si a avut o proportie de reusita a primului serviciu de 50 la suta. Romanca a avut 24 de mingi castigatoare, fata de 20 Lepchenko, insa diferenta a fost facuta clar de greselile nefortare, 56 in dreptul americancei, fata de 37 Halep. De asemenea, lipsa de concentrare a adversarei a fost un atu pentru Simona Halep. Lepchenko a fructificat doua mingi de break din 14, fata de cinci din tot atatea, reusite de Halep.

Citeste si:
Ashleigh Barty, viața după tenis: fostul lider mondial a devenit...
Ashleigh Barty, viața după...

Pentru un loc in sferturile de finala, Simona Halep va juca impotriva jucatoarei cehe Karolina Pliskova, locul 15 WTA si cap de serie numarul 14, care a eliminat-o, cu scorul de 7-5, 6-4, pe sportiva spaniola Garbine Muguruza, locul 22 WTA si cap de serie numarul 19. Halep si Pliskova s-au mai intalnit in finala de la Dubai, din luna februarie, cand romanca s-a impus cu scorul de 6-4, 7-6 (4). Calificarea in optimi este recompensata la Indian Wells cu un premiu de 59.185 de dolari si 120 de puncte WTA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.