Copilotul de raliuri Adrian Berghea, campion national alaturi de Constantin Aur si Dan Girtofan, a incetat din viata la varsta de 46 de ani, anunta Federatia Romana de Automobilism Sportiv (FRAS), intr-un comunicat de presa remis, miercuri, agentiei MEDIAFAX.
"FRAS este alaturi de intreaga comunitate automobilistica si de familia celui care a fost Adrian Berghea, stins din viata la doar 46 de ani dupa o nedreapta lupta cu cancerul. Cu o cariera impresionanta in motorsport, ce a culminat cu obtinerea a doua titluri de campion absolut in calitate de copilot si numeroase participari internationale, Adrian Berghea este considerat unul dintre cei mai de succes copiloti ai Romaniei din istorie. De-a lungul carierei, el i-a avut in stanga sa printre altii pe Constantin Aur si Dan Girtofan, alaturi de care a obsinut cele mai mari succese sportive. Adrian Berghea si-a dedicat intreaga viata pasiunii pentru motorsport, perfomanta si educatie, fiind in ultima perioada instructor in cadrul Scolii de Pilotaj Defensiv Titi Aur", se mentioneaza in comunicatul citat, scrie MEDIAFAX.

Berghea a fost campion grupa N pe Ford Escort RS Cosworth in 1995, campion Cupa Nova si Clasa H3 in 1998, campion national absolut alaturi de Constantin Aur pe un Mitsubishi Evo 9 in 2006 si campion national absolut alaturi de Dan Girtofan pe un Subaru Impreza N12 in 2007.
In 2003 a participat la Campionatul Mondial de Raliuri, iar in 2012 a fost copilot recunoasteri in Campionatul Mondial, etapele de la Monte Carlo, Suedia, Portugalia, Argentina, Finlanda si Grecia. Anul trecut, Adrian Berghea a ocupat locul 3 la Raliul Brasovului alaturi de Dan Girtofan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.