O fosta glorie a formatiei Dinamo Bucuresti si a nationalei Romaniei a incetat din viata, marti dimineata, la varsta de 79 de ani.

Fostul fotbalist al formatiei Dinamo Bucuresti si al nationalei Romaniei, Ion Nunweiller, a incetat din viata, marti dimineata, la varsta de 79 de ani, a anuntat clubul din Soseaua Stefan cel Mare.

Ion Nunweiller a evoluat de-a lungul carierei la Progresul (1950-1951), Dinamo (1951-1968 si 1970-1972) si Fenerbahce (1968-1970). El a castigat de cinci ori campionatul cu Dinamo si o data cu Fenerbahce ca jucator, scrie MEDIAFAX.

Ca antrenor, el a obtinut trei titluri cu Dinamo. Nunweiller a evoluat de 40 de ori pentru nationala Romaniei.

Ion Nunweiller a avut sase frati, toti practicand fotbalul, insa doar doi, Lica si Radu, au mai evoluat la nivel inalt. Titulatura de "caini rosii" folosita de jucatorii si suporterii echipei Dinamo, provine de la cei doi frati Ion si Lica Nunweiller, porecliti astfel de jucatorii formatiei Rapid din acea perioada, pentru agresivitatea lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.