Jucatoarele de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, si Irina-Camelia Begu, locul 42 WTA, s-au calificat, vineri, in optimile de finala ale Australian Open.

Simona Halep a invins-o, cu scorul de 6-4, 7-5, pe americanca Bethanie Mattek-Sands, locul 258 WTA. Evolutia lui Halep a avut o scadere in setul secund, dupa ce a condus cu 5-1. Adversara ei a egalat la 5, dupa singurele doua break-uri pe care le-a reusit in acest meci, dar in cele din urma Halep s-a impus dupa o partida care a durat o ora si 32 de minute.

Halep va juca in faza urmatoare cu sportiva belgiana Yanina Wickmayer, locul 80 WTA, care a trecut, tot vineri, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-3, de italianca Sara Errani, locul 14 WTA si cap de serie numarul 14. La editia precedenta a competitiei gazduite de Melbourne Park, Simona Halep a atins faza sferturilor de finala, scrie MEDIAFAX.

Irina-Camelia Begu a invins-o, cu scorul de 6-4, 6-4, pe pe Carina Witthoft (Germania), locul 104 WTA, si s-a calificat si ea in optimile de finala ale Australian Open. Begu, care pana in acest an nu a depasit niciodata turul doi al unui Grand Slam, a avut nevoie de aproape o ora si jumatate pentru a trece de germana in varsta de 19 ani.

Invingatoarele din meciurile Begu-Bouchard si Halep-Wickmayer se pot intalni in penultimul act al competitiei daca trec de partidele din sferturi. Calificarea in optimi este recompensata cu 240 de puncte puncte WTA si cu un premiu de 175.000 de dolari australieni (123.500 de euro).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.