Sport 5 Ianuarie 2015 17:07
 Simona Halep a fost recompensata de Ministerul Tineretului si Sportului pentru rezultatele obtinute in anul 2013 cu Premiul national pentru sport, in valoare de 30.000 de lei, anuntat de fostul ministru Nicolae Banicioiu in 21 februarie 2014, dar publicat in Monitorul Oficial in 30 decembrie 2014.

"Ministerul Tineretului si Sportului acorda Premiul national pentru sport, in valoare de 30.000 de lei, pentru rezultate de exceptie obtinute in anul 2013 de Simona Halep. Prezentul ordin intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Prezentul ordin va fi difuzat prin Directia juridic si resurse umane tuturor directiilor de specialitate", se mentioneaza in ordinul semnat de actualul ministru al Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo, la 13 noiembrie 2014 si publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 969 din 30 decembrie 2014.

Secretarul de stat Carmen Tocala a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca ordinul trebuia publicat in luna iunie 2014, insa din cauza "schimbarilor succesive" din cadrul MTS absenta acestuia a fost observata la verificarea de la finalul anului.

"Este premiul acordat de Nicu Banicioiu in februarie 2014. El trebuia publicat mai devreme, dar din cauza schimbarilor succesive s-a publicat foarte tarziu (n.r. - in Monitorul Oficial). Trebuia sa fie publicat in iunie, iar noi, la final de an, cand am verificat daca avem toate actele publicate, am observat ca acest ordin privind premiul pe 2013 nu a fost publicat. Ea (n.r. - Simona Halep) a primit ordinul, a primit distinctiile, dar a fost aceasta intarziere la Monitor", a afirmat Tocala.

La 21 februarie 2014, fostul ministru al Tineretului si Sportului Nicolae Banicioiu ii acorda jucatoarei de tenis Simona Halep, la acea data numarul 9 mondial (locul 3 WTA acum), titlul de Maestru al Sportului si Premiul national pentru sport pentru rezultatele obtinute in anul 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.