Jucatoarea de tenis Simona Halep, numarul 3 WTA, a declarat ca scopul sau nu este sa ajunga numarul 1 mondial "azi, maine sau poimaine", ci sa castige turnee, precizand ca in 2015 are ca obiectiv calificarea la Turneul Campioanelor de la Singapore.

"O sa fie un an foarte greu, am multe puncte de aparat, incerc sa iau totul de la capat, incerc sa-mi pun un obiectiv sa joc pentru ceva, motivatia ramane foarte sus. Trebuie sa-mi pun un obiectiv si am decis sa fie tot participarea la turneul de la Singapore. Lupta incepe de la inceputul anului pana in octombrie. A fost prima mea participare, mi-am dorit foarte mult sa castig cateva meciuri acolo. Am dat totul, m-am bucurat de fiecare meci si am ajuns in finala. Obiectivul meu nu este sa ajung numarul 1 mondial azi, maine, poimaine, ci sa castig turnee, visul meu este sa castig un Grand Slam, nu se stie daca se va intampla. Depinde de multe lucruri, de norocul la tragerea la sorti, trebuie sa fii pozitiv doua saptamani, sunt foarte multe chestii, este multa munca la un Grand Slam", a declarat Halep la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro TV, scrie MEDIAFAX.

Simona Halep a afirmat ca si-a dorit foarte mult sa castige un meci contra surorilor Venus si Serena Williams, ea reusind acest lucru la Singapore cand a invins numarul 1 mondial in grupe: "Si pentru mine a fost un meci faimos, asteptam cu nerabdare sa castig contra lor. Imi doream sa bat una dintre surori. Am jucat relaxata si am intrat cu incredere ca pot sa castig. Am fost relaxata nu am avut emotii, ea e numarul 1 mondial, mereu m-a batut. Am intrat, am mers ghem cu ghem, ea nu ma prea ma stia, cred ca asta a facut diferenta. Cred ca nu a fost ziua ei cea mai buna. A fost o bucurie foarte mare, o realizare, mi-am dorit foarte mult sa o inving. M-am consumat foarte mult emotional, am adormit greu seara. In al doilea meci a lovit foarte puternic, este o forta, este foarte puternica. Cand ea castiga Grand Slam, eu doar ma jucam cu racheta. Finala am pierdut-o inainte sa intru pe teren, eram foarte nervoasa, tremuram de emotii, mi-am facut niste ganduri care nu erau pozitive, dar am si obosit, in setul doi eram obosita. La final, eram fericita ca totul s-a incheiat cu bine, ca sunt cu un trofeu mai mic in mana".

Citeste si:
Ashleigh Barty, viața după tenis: fostul lider mondial a devenit...
Ashleigh Barty, viața după...

Halep a mai spus ca nu s-a gandit nicio secunda sa piarda meciul cu Ana Ivanovici pentru a o elimina pe Serena Williams. "Mi-am dorit sa castig cu Ivanovici, mereu doresc sa lupt pentru fiecare punct, nu m-am gandit o secunda sa pierd ca sa o elimin pe Serena, eu asa am invatata, asa am fost educata si nimeni nu o sa ma schimbe. Pe teren ma schimb total, ma transform intr-o persoana foarte hotarata, care stie foarte bine ce are de facut. In tenis este vorba de fractiune de secunda atunci cand ai mingea. Intotdeauna am responsabilitate totala cand intru in teren".

Sportiva din Constanta a afirmat ca niciodata nu sta singura inainte de meciuri si a subliniat ca are emotii inainte de fiecare partida: "Inainte de meci nu sunt niciodata singura, stau cu echipa. De fiecare data am emotii, fara ele nu cred ca as avea acest spirit de luptatoare. Incerc sa zambesc, sa glumesc cu cei din jurul meu. Ascult des muzica. Inainte de turneul de la Madrid ascultam «M-am indragostit lulea», melodia lui Marcel Pavel. Daca nu o ascultam, simteam ca nu imi este bine".

Citeste si:
Eurovision 2022. EBU acuză că ne-am calificat prin fraudă
Eurovision 2022. EBU acuză că...

In 2014, Halep spune ca lucrat foarte mult la serviciu, dupa ce a primit foarte multe critici in acest sens: "Am lucrat foarte mult la serviciu. Am primit foarte multe critici, de la mai multe persoane - oameni din tenis, dar si fani. Mi s-a spus ca nu servesc bine si asta m-a facut sa ma pregatesc foarte mult. Mi-am imbunatatit toate loviturile, deplasarea. Incerc sa joc ceea ce imi permite corpul, incerc sa pun in evidenta calitatile mele - am viteza de reactie si anticipatie, anticipez bine, incerc sa fiu mai agresiva, sa intru bine in teren si sa lovesc bine. Am progresat mult in toate capitolele jocului si cred ca mentalul ma tine unde sunt acum. Cred ca pot ajunge la un nivel si mai inalt in tenis".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.