Jucatoarea Simona Halep, locul 4 WTA, a suferit, vineri, prima infrangere la Turneul Campioanelor, scor 6-7 (7), 6-3, 3-6, in fata sportivei sarbe Ana Ivanovici, locul 7 WTA, in ultimul meci al Grupei Rosii, dar romanca se califica de pe prima pozitie in semifinalele competitiei de la Singapore.

Ivanovici, care s-a impus in aproape doua ore si zece minute, a ratat calificarea in penultimul act al turneului, in ciuda victoriei obtinute. Ea trebuia sa castige partida cu Halep in doua seturi pentru a se califica. Setul obtinut de Halep, deja calificata inaintea meciurilor de vineri, ii permite astfel liderului mondial Serena Williams sa-si apere trofeul cucerit la ultimele doua editii, scrie MEDIAFAX.

Simona Halep si-a asigurat prin calificarea in semifinale un premiu de 426.000 de dolari si 530 de puncte WTA. Ea va mai primi un bonus de 37.000 de dolari daca va pierde in acesta faza. Daca va ajunge in finala, va primi 971.000 de dolari, iar daca va castiga turneul, 2,047 milioane de dolari.

Clasamentul Grupei Rosii este urmatorul: 1. Simona Halep, doua victorii si o infrangere, 5 seturi castigate din 7; 2. Serena Williams (SUA), doua victorii si o infrangere, 4/6; 3. Ana Ivanovici, doua victorii si o infrangere, 4/7; Eugenie Bouchard (Canada), trei infrangeri.

Clasamentul Grupei Albe este urmatorul: 1. Caroline Wozniacki (Danermarca), trei victorii; 2. Agnieszka Radwanska (Polonia), o victorie si doua infrangeri, 3/7; 3. Maria Sarapova (Rusia), o victorie si doua infrangeri, 3/8; 4. Petra Kvitova (Cehia), o victorie si doua infrangeri, 2/6.

In aceste clasamente diferentierea s-a facut la procentajul de seturi castigate din totalul seturilor disputate.

Dupa jucarea meciurilor din grupe, tabloul semifinalelor Turneului Campioanelor de sambata este urmatorul:

ora 13.00: Simona Halep, locul 4 WTA - Agnieszka Radwanska, locul 6 WTA;

ora 09.30: Caroline Wozniacki, locul 8 WTA - Serena Williams, locul 1 WTA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.