Gimnasta Larisa Iordache este protagonista unui reportaj realizat de CNN, in materialul in care se face o retrospectiva a carierei sportivei, romanca fiind prezentata ca "noua Nadia Comaneci" si noua stea in devenire a Romaniei.

CNN aminteste ca de la Nadia Comaneci, care a obtinut primul 10 din gimnastica, reprezentantele Romaniei au inregistrat rezultate remarcabile si ca Larisa Iordache este acum considerata "noua Nadia". "Romania are o noua stea in devenire", mentioneaza cnn.com.

Larisa Iordache, care a castigat saptamana trecuta doua medalii de argint la Campionatele Mondiale, a explicat pentru CNN cum a ajuns sa practice gimnastica si a vorbit despre momente din cariera sa, dar si despre ceea ce ii place legat de acest sport, scrie MEDIAFAX.

"Nu am ales eu gimnastica, gimnastica m-a ales pe mine. A fost o intamplare. Sunt foarte bucuroasa sa am ajuns atat de departe", a spus sportiva, mentionand ca a fost remarcata de prima ei antrenoare, Mariana Campeanu-Silisteanu, cand era copil si se intrecea cu fratele sau pe role in parc: "Cred ca ea a remarcat viteza si energia si acestea au impresionat-o".

Larisa Iordache considera ca gimnastica este "o poveste frumoasa" in care sportivele trebuie sa arate eleganta, concentrare, dar si placere. "Nu poti sa reusesti fara placere si dorinta", adaugat ea. "Dintre aparate, cel mai mult imi place barna. Este spectaculoasa. Imi place si solul, pentru ca poti sa prezinti atat elemente acrobatice cat si artistice", a mai spus gimnasta.

Iordache s-a declarat incantata de faptul ca face parte din echipa Romaniei. "Este un sentiment frumos sa faci parte dintr-o echipa. Atunci cand te bucuri pentru propriul tau succes este o bucurie mica fata de bucuria imensa pe care o simtim impreuna", a afirmat ea.

Idolul Larisei Iordache este Nadia Comaneci, gimnasta cu care este comparata in prezent. "Gimnasta mea preferata a fost si este Nadia Comaneci - cea mai buna gimnasta din lume. Bineinteles ca le apreciez si le respect si pe celelalte, pentru ca au contribuit la imaginea gimnasticii si imi insufla dorinta de a fi ca ele. Iar acum incerc sa fiu si mai buna", a concluzionat sportiva.

Citeste si:
CNN: NATO a urmărit traiectoria rachetei care a căzut marți în Polonia
CNN: NATO a urmărit...

Larisa Iordache a fost medaliata cu argint la individual compus si sol, la Campionatele Mondiale de gimnastica, desfasurate intre 3 si 12 octombrie, la Nanning (China). Romania a obtinut pentru prima data dupa sapte ani o medalie la individual compus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.