La 17 an olandezul Max Verstappen (Toro Rosso) a deveniti cel mai tanar pilot de Formula 1, dupa ce a evoluat in antrenamentele oficiale ale Marelui Premiu al Japoniei de la Suzuka.

Verstappen a inregistrat al 12-lea timp al primei sedinte de antrenamente, la 2,696 secunde de cel mai bun timp inregistrat de Nico Rosberg (Mercedes) si la 0,443 de secunde de timpul inregistrat de pilotul rus Danil Kviat (locul 10), titular la Toro Rosso.

Max, fiul fostului pilot de Formula 1 Jos Verstappen, va deveni pilot titular la a doua echipa a Red Bull, urmand a-l inlocui in sezonul viitor pe francezul Jean-Eric Vergne. Vineri, in a doua sedinta de antenamente, Vergne a revenit la volanul monopostului Toro Rosso. Francezul va concura in calificari si in cursa de la Suzuka, scrie MEDIAFAX.

Dupa ce a evoluat in karting pana la finalul anului 2013, Verstappen concureaza acum in campionatul european Formula 3, serie in care a castigat opt curse. Recent, el a fost cooptat in programul Red Bull de dezvoltare a carierelor tinerilor piloti, dupa ce si Mercedes l-a dorit in programul sau similar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.