Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, a invins-o, joi, cu scorul de 7-6 (4), 5-7, 7-6 (1), pe sportiva germana Andrea Petkovici, locul 17 WTA si cap de serie numarul 15, si s-a calificat in sferturile de finala ale China Open, cu premii de 5,4 milioane de dolari.

Partida a durat doua ore si 35 de minute, scrie MEDIAFAX.

Meciul Simonei Halep era programat pe trenul al treilea al complexului national de tenis de la Beijing, dar organizatorii l-au mutat pe arena centrala. Sportiva romana a intrat pe teren cu un bandaj la coapsa stanga, semn ca accidentarea suferita de ea in partida anterioara continua sa-i faca probleme. Iar Halep a abordat intalnirea cu Petkovici jucand cu economie de energie.

Cele doua sportive au avut o evolutie simetrica in primul set. Ele si-au castigat serviciul in primele doua ghemuri, apoi cand Halep a facut break, la 1-1, adversara ei a obtinut imediat rebreak-ul. La 3-3, situatia s-a repetat si dupa o alta serie de servicii castigate, s-a ajuns in tie-break, in care Simona a accelerat jocul si a castigat la 4.

Desi initial nu a parut atat de afectata de problemele de la coapsa, Halep a cerut interventia fizioterapeutului dupa primul set. In cel de-al doilea set, romanca a condus cu 2-0, dar Petkovici a castigat apoi cinci ghemuri al rand, pe fondul unei caderi in jocul Simonei, probabil din cauza accidentarii. Halep a incercat sa scurteze punctele, a riscat lovituri decisive si a gresit de multe ori. Desi parea un set pierdut clar, sportiva din Constanta nu a renuntat si a egalat la 5, insa nu a putut apoi sa o opreasca pe jucatoarea germana sa se impuna cu 7-5.

Setul decisiv a avut o desfasurare palpitanta. Mai intai, Halep a condus cu 4-0, lasand impresia ca nu o mai supara piciorul. Petkovici a anulat break-urile romancei si s-a apropiat la 4-3, dar Simona a urcat scorul la 5-3, dupa un rebreak, si a servit pentru meci. Petkovici a castigat pe serviciul adversarei si a egalat la 5, apoi s-a ajuns din nou in tie-break. Ultimul joc al meciului a fost la discretia Simonei Halep, care nu a cedat decat un punct.

Astfel, Halep s-a calificat in sferturi, dar numarul greselilor nefortate, 61 fata de 44 Petkovici, si cel al dublelor greseli, 8-4, reprezinta motive de ingrijorare pentru partida viitoare. Accidentarea la coapsa si alte dureri pe care l-a acuzat la spate ii afecteaza serviciul Simonei, dar si deplasarea in teren. Joi, ea a alergat cu greutate si a renuntat de multe ori sa joace mingi care presupuneau un efort ridicat.

Citeste si:
Ashleigh Barty, viața după tenis: fostul lider mondial a devenit...
Ashleigh Barty, viața după...

Tot joi, Simona Halep ar urma sa evolueze in turul doi al probei de dublu de la Bejing, alaturi de Raluca Olaru, o partida amanata o zi, din cauza ploii. Insa este posibil ca a doua jucatoare a lumii sa renunte la aceasta intalnire. La simplu, in mansa urmatoare a competitiei de categorie Premier Mandatory, Halep va evolua impotriva invingatoarei din meciul Ana Ivanovici (Serbia), locul 9 WTA si cap de serie numarul 9 si Seabine Lisicki (Germania), locul 25 WTA.

Calificarea in aceasta faza este recompensata cu un premiu de 107.750 de dolari si 215 puncte WTA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.