Sport 26 August 2014 16:32
 Andreea Chitu a castigat marti medalia de argint la Campionatele Mondiale de judo de la Celiabinsk, Rusia, dupa ce a fost invinsa in finala de sportiva din Kosovo Majlinda Kelmend.

Andreea Chitu a avut primul tur liber in grupa D, iar in turul doi a invins-o pe Christianne Legentil (Mauritius), trecand apoi si de sportiva italiana Odette Giuffrida. In ultimul meci din grupa D, Andreea Chitu a castigat lupta cu Mareen Kraeh (Germania, numarul 3 mondial) si s-a calificat in semifinale.

In aceasta faza, Chitu a intalnit-o pe Erika Miranda (Brazilia, numarul 2 mondial), castigatoarea grupei C, pe care a invins-o, calificandu-se in finala. In ultimul act, Andreea Chitu a intalnit-o pe detinatoarea titlului mondial, Majlinda Kelmendi (Kosovo), dar care evolueaza sub steagul IJF. Chitu a fost invinsa de Kelmendi printr-un waza-ri si un yuko, astfel incat a intrat in posesia medaliei de argint.

Andreea Chitu are 26 de ani, iar in palmaresul sau se mai afla titlul european, cucerit in 2012, medalie de argint la CE din 2013, dar si medalie de bronz la Campionatul Mondial din 2011. De asemenea, Chitu este multipla campioana nationala si medaliata la competitiile Grand Prix.

Medaliile de bronz ale categoriei 52 de kilograme au fost castigate de Erika Miranda (Brazilia) si Natalia Kuziutina (Rusia).

La aceeasi categorie, in grupa A, Larisa Florian a fost eliminata in turul doi, dupa un prim tur liber, de sportiva Daria Skripnik (Belarus).

Luni, in prima zi a Campionatului Mondial, la categoria 48 de kilograme, Monica Ungureanu a fost eliminata in turul doi de campioana europeana, unguroaica Eva Csernoviczki.

Pentru Romania vor mai lupta Loredana Ohai si Corina Caprioriu (cat. 57 kilograme), respectiv Cristian Bodirlau (cat. 81 kilograme) si Vladut Simionescu si Daniel Natea (plus 100 kilograme).

Campionatul Mondial de judo are loc in Rusia, la Celiabinsk, intre 25 si 31 august, cu participarea a 639 de sportivi din 110 tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.