18 August 2014 , 16:03 in Sport
Gheorghe Netoiu si Mihai Stoica, condamnati la trei ani si patru luni si respectiv trei ani si sase luni de inchisoare in dosarul transferurilor de jucatori, au depus la Tribunalul Bucuresti cereri de revizuire, prin care cer anularea pedepselor pe care le-au primit de la judecatorii Curtii de Apel.

In cazul lui Gheorghe Netoiu, instanta a stabilit termenul de judecare a cererii de revizuire a pedepsei in 2 septembrie, in timp ce pentru actiunea lui Mihai Stoica nu a fost stabilita deocamdata data la care va fi analizata de Tribunalul Bucuresti, scrie MEDIAFAX.

Potrivit Codului de Procedura Penala, revizuirea hotararilor judecatoresti definitive, cu privire la latura penala, poate fi ceruta in mai multe situatii. Una dintre acestea se refera la cazul in care s-au descoperit fapte sau imprejurari care nu au fost stiute la solutionarea cauzei si care dovedesc netemeinicia hotararii pronuntate in cauza. De asemenea, revizuirea poate fi solicitata atunci cand un inscris care a fost folosit ca temei al hotararii a fost declarat fals in cursul judecatii sau dupa pronuntarea hotararii, imprejurare care a influentat solutia pronuntata in cauza.

In plus, revizuirea se poate cere si daca un membru al completului de judecata, procurorul ori persoana care a efectuat acte de urmarire penala a comis o infractiune in legatura cu cauza a carei revizuire se cere, fapt ce a influentat solutia pronuntata.

Codul de procedura penala legifereaza si faptul ca o astfel de solicitare poate fi inaintata daca hotararea s-a intemeiat pe o prevedere legala ce a fost declarata neconstitutionala dupa ce hotararea a devenit definitiva, in situatia in care consecintele incalcarii dispozitiei constitutionale continua sa se produca si nu pot fi remediate decat prin revizuirea hotararii pronuntate.

Pe de alta parte, instanta suprema a respins definitiv, in 25 iulie, cererile de recurs in casatie inaintate de sapte din cei opt oameni de fotbal condamnati in dosarul transferurilor de jucatori.

"Respinge, ca inadmisibile, cererile de recurs in casatie formulate de inculpatii Popescu Gheorghe, Copos Gheorghe, Stoica Mihai, Borcea Cristian, Becali Ioan, Becali Victor si Netoiu Gheorghe impotriva deciziei nr. 222 din 04 martie 2014 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti - Sectia a II-a penala. Respinge cererile de suspendare a executarii deciziei penale atacate formulate de inculpatii Popescu Gheorghe, Netoiu Gheorghe si Stoica Mihai. Respinge cererea de sesizare a Curtii Constitutionale formulata de inculpatul Copos Gheorghe, pe care si-a insusit-o si inculpatul Stoica Mihai", arata instanta.

Potrivit prevederilor legale, rolul recursului in casatie este de a cere Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa stabileasca daca hotararea atacata este in conformitate cu regulile de drept aplicabile.

Fratii Ioan si Victor Becali, Mihai Stoica si Cristian Borcea au mai incercat sa anuleze decizia luata de Curtea de Apel Bucuresti in dosarul transferurilor de jucatori, depunand contestatii in anulare. In cazul tuturor, insa, solicitarile au fost respinse de instanta.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat, in 4 martie, pe Jean Padureanu la trei ani si patru luni de inchisoare, pe George Copos la trei ani si opt luni, pe Mihai Stoica la trei ani si sase luni, pe Cristian Borcea si Ioan Becali la cate sase ani si patru luni, pe Victor Becali la patru ani si opt luni, pe Gheorghe Popescu la trei ani, o luna si zece zile, iar pe Gheorghe Netoiu la trei ani si patru luni de inchisoare cu executareTe-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Gigi Netoiu si Mihai Stoica cer anularea pedepselor din dosarul transferurilor.


Ultima ora din Sport pe 9AM