Sport 16 August 2014 13:42
Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, a fost invinsa, sambata, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-4, de rusoaica Maria Sarapova, locul 6 WTA si cap de serie numarul 5, in sferturile de finala ale turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati.

Primul set a fost unul al break-urilor. Cele doua jucatoare nu au putut sa-si fructifice serviciul, cu o exceptie, realizata de Halep, la scorul de 2-1. Ghemurile au fost disputate, dar romanca a reusit sa castige primul set, cu 6-3. Diferenta a fost facuta de mobilitatea Simonei, care i-a permis o defensiva dezarmanta in fata agresivitatii adversarei, dar si de "generozitatea" Mariei Sarapova in ceea ce priveste dublele greseli (5 fata de 2 Haep) si greselile nefortate (22-5). Halep a incercat si a reusit in acest prim set sa lungeasca schimburile de mingi si acest lucru a incomodat-o pe rusoaica.

Aflata in dificultate, Sarapova a apelat din nou la arsenalul de trucuri din dotare, intarzierea serviciului si mingile aruncate gresit in momentele in care se pregatea sa serveasca. La scorul de 1-4, ea a cerut time-out pentru a primi sfaturile antrenorului Sven Groeneveld, apoi dupa primul set a cerut sa mearga la cabine pentru a-si schimba echipamentul, lipsind aproape cinci minute. Antrenorul Simonei Halep, Wim Fissette, a profitat de aceasta intrerupere si i-a acordat si el cateva sfaturi elevei sale.

Halep nu a parut afectata de pauza si a inceput bine al doilea set. Ea s-a distantat la 2-0, dupa un break in ghemul al doilea, dar din acel moment Sarapova a trecut la conducerea jocului. Fara a mai face cadouri si cu lovituri din ce in ce mai puternice si mai precise, care au zdruncinat apararea Simonei Halep, rusoiaca a reusit doua break-uri la rand, si-a castigat in premiera serviciul la scorul de 1-2 si a urcat scorul la 3-2 in favoarea ei. Halep a avut o tresarire de orgoliu, egaland pe serviciul adversarei, insa Sarapova a facut rebreak si a dus apoi scorul la 5-3. La 5-4, Sarapova a avut 40-0 pe serviciul ei, Halep a egalat, dar rusoiaca a castigat pana la urma setul, cu 6-4, dupa aproape 50 de minute de joc.

Inaintea decisivului, romanca a mers si ea la vestiare. Ea a inceput la fel de bine si acest ultim set, a condus din nou cu 2-0 si, tot ca in setul precedent, a fost egalata. Apoi cele doua jucatoare si-au fructificat serviciul pana la 4-4, cand Sarapova a reusit break-ul. Un moment controversat s-a petrecut la 5-4 si 15-15 pentru Sarapova. Arbitrul a strigat aut pe o minge ce parea castigata de Halep, romanca a cerut challenge, iar reluarea i-a dat dreptate. Arbitrul de scaun a decis repetarea punctului, starnind protestele romancei, care a sustinut ca arbitrul a strigat aut dupa ce Sarapova a jucat mingea si a trimis-o in fileu. Punctul s-a repetat si a fost castigat de rusoiaca, ea incheind ulteror si setul, cu 6-4, dupa un meci de doua ore si 32 de minute de joc.

Citeste si:
Maria Sharapova, dupa victoria Simonei Halep: A facut un meci...
Maria Sharapova, dupa...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.