Sport 29 Iulie 2014 10:11
Valerii Moraru a achizitionat, luni, cele 20 procente din actiunile FC Rapid aflate in portofoliul lui Adrian Zamfir, omul de afaceri din Republica Moldova detinand acum 94,72 la suta din gruparea giulesteana.

Zamfir a declarat pentru MEDIAFAX ca suma tranzactiei a fost de 850 de lei, pentru ca cedarea actiunilor pe care le avea nu se putea face gratuit.

"Am avut astazi o intalnire cu domnul Moraru, am ajuns la un acord si am semnat contractul de vanzare-cumparare a celor 20 procente pe care le mai detineam la FC Rapid", a precizat Zamfir, pentru MEDIAFAX.

Odata cu cele 20 de procente, Moraru a preluat de la Adrian Zamfir si Nicolae Cristescu si creantele curente ale clubului, pe care omul de afaceri basarabean le-a estimat, sambata, la o suma cuprinsa intre 2,7 milioane de euro si 4 milioane de euro.

Conform unor surse din cadrul clubului, Valerii Moraru si-a asumat prin contractul semnat cu Adrian Zamfir o investitie in echipa de 2,5 milioane de lei (aproximativ 550.000 de euro), in acest sezon.

Valerii Moraru, proprietar al companiilor Azuga Waters si Perla Covasnei, a devenit, saptamana trecuta, noul actionar majoritar al FC Rapid, preluand 75 la suta din cele 80 de procente detinute de suporterii Adrian Matei, Paul Ciobanu, Razvan Capraroiu si Iulian Udrea.

Trei dintre fani au ramas cu cate 1 la suta, iar unul dintre acestia cu 2 la suta din actiuni.

Dupa ce in vara anului 2013 preluase 99,72 dintre actiunile FC Rapid de la George Copos, Zamfir a cedat, la finalul lunii mai, 80 la suta dintre actiunile clubului catre patru suporteri. Fostul actionar majoritar mai controla aproximativ 20 la suta din actiuni prin sotia sa, Natalia Zamfir (15 la suta), si prin doi apropiati (2 si 3 la suta).

Zamfir a conditionat cedarea celor 20 de procente catre Valerii Moraru de efectuarea unor investitii ulterioare in gruparea giulesteana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.