Sport 26 Iulie 2014 13:13
Omul de afaceri basarabean Valerii Moraru a devenit, sambata, actionarul majoritar al clubului Rapid Bucursti, preluand 75 la suta dintre actiunile detinute de cei patru suporteri, au declarat surse din cadrul clubului giulestean.

Fanii primisera 80 la suta din actiunile clubului de la Adrian Zamfir si i-au cesionat lui Valerii Moraru doar 75 la suta.

"Suporterii actionari nu au dorit sa cedeze toate cele 80 la suta din actiuni, pastrandu-si trei dintre ei cate 1 la suta, iar unul 2 la suta. Motivul invocat de acestia este ca doresc sa poata convoca in cazuri extreme Adunarea Generala a clubului si pentru a putea lua cunostinta despre deciziile importante pe care le va lua in perioada urmatoare Valerii Moraru. Cei patru suporteri s-au obligat printr-un contract sa cedeze si cele 5 la suta din actiuni catre Moraru in momentul in care clubul va iesi din insolventa", au declarat sursele citate, pentru MEDIAFAX.

Avocatii lui Valerii Moraru au notificat deja administratorul judiciar si au solicitat inscrierea omului de afaceri basarabean in registrul intern al actionarilor SC FC Rapid SA.

Adrian Zamfir controleaza 20 la suta: 15 la suta prin sotia sa, Natalia Zamfir, si prin doi apropiati cate 2 si 3 la suta. Conform surselor citate, Zamfir negociaza in continuare si cedarea celor 20 de procente catre Valerii Moraru, dar ii solicita acestuia mai multe garantii privind investitiile ulterioare in gruparea giulesteana.

In aceasta dupa-amiaza, Valerii Moraru are programata o conferinta de presa in cadrul careia va face publica preluarea pachetului de 75 la suta din actiunile clubului.

Valerii Moraru, proprietar al companiilor Azuga Waters si Perla Covasnei, a promis ca va investi la semnarea contractului suma de 550.000 de euro pentru cheltuielile urgente ale clubului.

Fostul actionar majoritar al FC Rapid, Adrian Zamfir, cedase gratuit 80 la suta din actiuni catre patru suporteri, dar tranzactia nu fusese oficializata de administratorul judiciar Cristina Andronache. Zamfir a negociat in ultimele saptamani in numele acestora cedarea pachetului majoritar de actiuni cu Valerii Moraru si investitorul italian Angelo Massone.

Citeste si:
Rețetă de lava cake. E unul dintre cele mai simple și rapide deserturi
Rețetă de lava cake. E unul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.