Sport 25 Iulie 2014 14:36
Fotbalistii profesionisti din Ecuador s-au aflat in greva timp de o zi, miscarea de protest incheindu-se joi, dupa ce s-a ajuns la un acord in privinta platii salariilor restante, a anuntat sindicatul jucatorilor.

Presedintele Asociatiei Fotbalistilor Ecuadorieni (AEF), Ivan Hurtado, a declarat ca a ajuns la o intelegere cu Federatia Ecuadoriana de Fotbal (FEF).

"Federatia s-a angajat sa fie garant al intregii datorii", a precizat Hurtado, citat de MEDIAFAX.

In total, valoarea salariilor restante se ridica la peste 12 milioane de dolari, unele cluburi acuzand intarzieri de pana la 11 luni.

Asociatia fotbalistilor a denuntat neregulile de la cluburi, precizand ca jucatorii nu beneficiaza de siguranta sociala si ca gruparile au reziliat contracte in mod arbitrar si fara sa ofere despagubiri.

Confruntandu-se cu aceasta situatie, jucatorii au intrat in greva miercuri.

Presedintele FRF, Luis Chiroboga, le-a dat asigurari suporterilor, cerandu-le acestora sa isi arate bucuria pe stadioane, la reluarea campionatului.

Afectate de criza economica din Ecuador, 11 din cele 12 cluburi profesioniste au inregistrat pierderi de 24,3 milioane de dolari in perioada 2007-2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.