Sport 15 Iulie 2014 15:22
Antrenorul emerit de handbal Mihail Fagarasan s-a stins din viata, marti, la Constanta, la varsta de 68 de ani.

El a activat ca antrenor timp de 40 de ani CSS 1 Constanta, unde a ocupat si functia de director adjunct, descoperind si formand nume importante din handbalul masculin romanesc, precum Mircea Bedivan (medaliat cu bronz la J.O 1984), Adrian Ghimes (medaliat cu bronz la CM din 1990), Valeriu Solomon (fost international, campion cu Steaua in 1990), Sorin Baican, Cornel Damian, Claudiu Ionescu (medaliat cu bronz la J.O 1980), Adrian Racovitan (fost international), Nurhan Ali (actualul director executiv al HCM Cosntanta), Eden Hairi (fost antrenor si campion cu HCM Constanta), Silviu Baiceanu (fost international, campion cu HCM Constanta) sau Marius Stavrositu (fost international, campion cu Steaua si HCM Constanta).

"Imi pare nespus de rau, a fost un adevarat simbol al handbalului constantean. A avut o contributie extrem de importanta in cariera mea. Era un om deosebit, un antrenor pe care eu nu l-am mai intalnit cel putin la nivel de juniori. Era pasionat, rabdator, te oprea cate 20-30 de minute dupa fiecare antrenament si te «batea la cap», in sensul bun al cuvantului, cu tot ce dorea sa intelegi. Dupa ce am devenit campioni la juniori in 1997 cu CSS 1 Constanta, ne-a spus ca vom fi urmatorii campioni la seniori. Credeam ca glumeste cu noi, ca vrea doar sa ne ambitioneze. Avea un ochi extraordinar de a face cea mai buna selectie", a declarat Marius Stavrositu.

Profesorul Mihail Fagarasan a pus, in 1995, alaturi de antrenorul Ion Craciun, bazele echipei care ulterior a devenit HCM Constanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.